Mielipide | Eläkeläiset tarvitsevat kertalippuedun ja painetut aikataulut

Harvalla eläkeläisellä on edes normaaliaikana niin paljon säännöllisiä menoja, että kausilippu kannattaisi hankkia, kirjoittaja muistuttaa.

Helsingin Seudun Liikenteen HSL:n päättäjät kyykyttävät eläkeläisiä mennen mennen tullen.

Eläkeläisjärjestöt ja monet muut tahot olivat jo pitkään esittäneet, että ikäväestölle myönnetty etuus saada käyttää joukkoliikennettä puoleen hintaan muutettaisiin ympärivuorokautiseksi ja naurettava aikaraja 9–14 poistettaisiin. Hyväkuntoiset ikäihmiset liikkuvat toki harrastuksissaan, kulttuuririennoissaan ja muissa menoissaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Ja mitä tekevät HSL:n päättäjät: lätkäisevät ikäväestön käyttöön 31,40 euron hintaisen, 30 vuorokauden vyöhykkeisiin sidotun kausilipun. Ja mainostavat sitten, että tähän se alennus on jo laitettu.

Harvalla eläkeläisellä on edes normaaliaikana niin paljon säännöllisiä menoja, että tämä lippu kannattaisi hankkia.

Kausilippu onkin suoranaista ikäihmisten tarpeiden ja toivomuksien pilkkaamista.

Jatkokokemuksia sain HSL:n nerokkaista säästösuunnitelmista, kun menin Tikkurilan Dixiin etsimään kaupungin infopisteestä paperista bussiaikataulua.

Mitä näinkään: kaikki lokerot olivat tyhjinä. Kyselyyni sitten vastattiin, että niitä ei tulla enää painattamaankaan, vaan jokainen katsoo aikataulut netistä.

Ikään kuin kaikilla ihmisillä olisi käytössä internet, tulostimesta nyt puhumattakaan.

Että kiitos vain HSL:n päättäjille, kun näin verorahojen säästöä ajattelette, mutta vaikeutatte lukuisien ihmisten tiedonsaantia ja käytännön elämää.

Kannattaakin käydä tutkailemassa, ketkä meidän asioistamme HSL:n elimissä päättävät, varsinkin kun kunnallisvaalit ovat juuri tulossa.

Kyllä kiukuttaa!

Tuula Kivijärvi Myyrmäki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut