Pääkirjoitus Kuinka tehokkaasti kouluja tulee siivota?

Vantaan kouluista on kaikessa hiljaisuudessa lopetettu tehostettu ylläpitosiivous. Tehostettu siivous aloitettiin viime syksynä, kun kouluissa haluttiin pitää huolta siitä, että ovenkahvat ja muut usein kosketuksissa olevat paikat pysyisivät puhtaina koronaviruksen jyllätessä kaupungissa.

Tehostettu siivous tarkoittaa, että esimerkiksi ovenkahvoja ja porraskaiteita pyyhitään tavallista useammin ja wc-tiloja siivotaan tiuhempaan.

Siivous lopetettiin joulunlomien jälkeen, sillä opetustoimen mukaan joissain kouluissa normaali ylläpitosiivous on jäänyt tehostetun siivouksen jalkoihin ja heikentänyt puolestaan sen tasoa.

Vantaan kaupunginyhtiö Vantti, joka koulujen siivouksesta suurelta osin vastaa, ei tunnista opetustoimen epäilyjä siivouksen laadun heikkenemisestä.

Yhtiö ei myöskään allekirjoita väitettä, että työntekijöiden saatavuudessa olisi ollut haasteita.

Vantin lisäksi kouluja siivoaa noin kymmenkunta pienempää toimijaa.

Kaupungin hankintayksikkö ei ole havainnut laajoja laiminlyöntejä ylläpitosiivouksessa. Äkillisiä poissaoloja ei aina ole saatu paikattua, ja tuolloin siivouksen laatu voi toki kärsiä tilapäisesti.

Korona leviää vantaalaisissa kouluissa kiitettävää tahtia. Sen vuoksi siivouksen laatu, oli se sitten tehostettua tai ihan sitä normaalia, tulisi olla kunnossa palveluntuottajasta riippumatta.

Koulut ovat suuria ja oppilaita parhaimmillaan satoja. Tarvittaessa kaupungin tulisi osoittaa riittävästi rahaa, jotta koulujen siisteys olisi asianmukaista. Tähän olisi syytä satsata muulloinkin kuin korona-aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut