Mielipide | Tikkurilan kirkon ulkonäkö osoittautui pettymykseksi – kirkko ei näytä kirkolta

Olen tottunut vanhaan kirkkoarkkitehtuuriin siten, että se kirkko näyttää kirkolta ja seisoo omalla tontillaan eikä minkään massan kylkiäisenä, kirjoittaja kritisoi.

Nyt kun on hehkutettu kaikilla kanavilla, kuinka mahtava ja kaunis kirkko Tikkurilan uusi kirkko on, niin allekirjoittanut haluaa tuoda esiin siitä toisen näköalan.

Seurakunta rakennutti tiiviin ja ahtaan rakennusmassan omistamaansa kortteliin. Tuon korttelin rakennusmassan yksi terähvähkö kulma muodostui kirkoksi. Muu rakennusmassa käsittää asuinhuoneistoja ja liikehuoneistoja. Toivottavasti seurakunta rakennutti asuinhuoneistot edullisesti nuorisolle, vähävaraisille ja asunnottomille. Saapa nähdä.

Sitten kirkko.

Allekirjoittanut on sen ikäpolven (90 v) seurakuntalainen, joka ei mitenkään voi nähdä tuota rakennelmaa kirkkona. Olen tottunut vanhaan kirkkoarkkitehtuuriin siten, että se kirkko näyttää kirkolta ja seisoo omalla tontillaan eikä minkään massan kylkiäisenä.

Ilmeisesti seurakunta on tällä rakennelmallaan pyrkinyt siihen, että kirkosta jo eronneet saataisiin palaamaan seurakunnan yhteyteen ja pitämään nykyiset seurakuntalaiset kirkon piirissä. Tämän takia kirkko on tehty tällaiseksi. Siksi kirkon tornin huipulla on mitätön alemmuutta kärsivä risti. Siksi kirkon sisäänkäynti on kuin keittiösiiven ovi.

Rakennusaikana luulin, että kirkon pääsisäänkäynti tulee terävästä kulmasta. Mutta ei. Lisäksi kirkon katutason ikkunat ovat kuin halpamyymälän näyteikkunat.

Ja pahin kaikesta. Kirkon julkisivussa, kaupungintalon vastapäätä, on seinän muurauksen yhteydessä tehty meidän pyhästä rististämme anteeksiantamaton tekele.

Rakennusmestari

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut