Vaaliareena: Pahoinvoinnin kasvaessa on lisättävä hyvinvointia – lähiöiden tasapuolisesta kehittämisestä on pidettävä huolta

Asuinalueiden monimuotoisuus turvataan rakentamalla kohtuuhintaisia koteja niin perheille, kuin myös yksin eläville, ei niinkään sijoittajille, kirjoittaja ehdottaa.

Erot väestöryhmien hyvinvoinnin välillä ovat kasvaneet Vantaalla, eikä koronakiriisi ole parantanut tilannetta.

Vantaalla asuu vähätuloisten ryhmä, joiden perheissä lapset eivät harrasta, joille lomailu ja luomutuotteet ovat lehdistä luettava saavuttamaton utopia. Sosioekonomiset erot kasvavat ja hyvinvointi jakaantuu epätasaisesti.

Meidän on pidettävä huolta lähiöiden tasapuolisesta kehittämisestä, se mikä hohtaa uudella ja kasvavalla alueella, on jo rapautunut toisaalla. Lähiöt ovat vantaalaisten kotipaikkoja. On huolehdittava siitä, että myös vanhempia asuinalueita kehitetään ja kunnostetaan riittävästi.

Asuinalueiden monimuotoisuus turvataan rakentamalla kohtuuhintaisia koteja niin perheille, kuin myös yksin eläville, ei niinkään sijoittajille.

Kannatan sekoittavaa asuntopolitiikka, jossa erilaiset ja eri taustoista tulevat ihmiset asuvat rinnakkain. Näin voimme ennaltaehkäistä segregaation syntymistä.

Lapsista on jo tullut koronakriisin maksajia, harrastuksia on voimakkaasti rajoitettu. Lasten tarvitsema tuki vaihtelee paljon alueittain, tämän vuoksi on perusteltua sijoittaa ennaltaehkäisevästi sinne missä tarve on suurin.

Panostetaan lasten hyvinvointiin turvaamalla hyvät koulut kaikkialla Vantaalla ja varmistetaan, että niissä on riittävästi käsipareja laadukkaan opetuksen takaamiseksi. Pidetään myös huoli siitä, että lapsilla on mahdollisuus harrastaa.

Näillä periaatteilla luomme elinvoimaisen ja hyvinvoivan Vantaan, sellaista olen mielelläni rakentamassa.

Anu Hall vaaliehdokas (sd.)

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut