Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vaaliareena | Puolueiden ei kannata vaalien alla lupailla liikoja

Minä en voi käsi Raamatulla luvata kuin sen, että pyrin päätöksillä toteuttamaan kuntalaisten etua , kirjoittaja toteaa.

Vanhojen ja jo vuosia vallassa olleiden puolueiden tyhjät lupaukset. Mitä jää oikeasti käteen äänestäjälle muuta kuin tyhjä lompakko? Voiko äänestäjä oikeasti luottaa, että kaikki mitä luvataan myös toteutetaan? Minä en voi käsi Raamatulla luvata, kuin että pyrin päätöksillä toteuttamaan kuntalaisten etua.

Velalla voidaan tiettyyn rajaan asti siirtää ongelmia tulevaisuuteen. Kunnalla on lakiin perustuvia velvoitteita asukkaiden hyvinvoinnin osalta. Etuuksien annon suhteen kaikki pitää laittaa samalle viivalle. Ohituskaistat ja houkutukset negatiiviseen muuttoon pitää lopettaa.

Yksi millä kunnantalous kohenee, on se, että yrityksille luodaan suotuiset toimintaympäristöt. Tietysti luonnonsuojeluarvot huomioiden. Toinen on tehdä kunnasta turvallinen ja houkutteleva positiiviseen väestönkasvuun. Varhaiskasvatus, neuvolat, päiväkodit, koulut ja ennen kaikkia mielenterveyspalvelut kuntoon. Asumisen osalta palvelut, joukkoliikenne ja pysäköintipaikkoja autoille.

Kuntarajan ulkopuolella töissä kävijöille ei mitään tietulleja, eikä liikennesuunnittelulla saa haitata yksityisautoilua. Tietenkin tässäkin on epätoivoinen yhtälö. Ensin pitää olla puitteet kunnossa muuttovirralle jotta verotulot kasvaa. Toiseksi meillä ei ole riittävästi verotuloja, jolla puitteet rakennetaan.

Ari Jussila vaaliehdokas (ps.)