Vaaliareena: Hyvinvointia kaikille kuntalaisille – "Perusterveydenhuoltoon on päästävä viiveettä elämätilanteesta tai iästä riippumatta"

Terveyttä edistämällä voimme vaikuttaa jokaisen kuntalaisen hyvinvointiin, kirjoittaja toteaa.

Palveluiden perustat luodaan kunnissa ja siksi terveyden ja hyvinvoinnin lisäämisen tulee olla vahvasti Vantaan painopistealue tulevaisuudessa.

Oikeilla valinnoilla voidaan vaikuttaa kaupungin toimintaympäristöön monin eri tavoin ja terveyttä edistämällä voimme vaikuttaa jokaisen kuntalaisen hyvinvointiin.

Hyvinvoinnin lisääminen osaltaan vahvistaa yhteisöllisyyttä sekä mahdollisuuksia parempaan arkeen. Taloudellisia resursseja jakaessa tulee aina huomioida vahva arvopohja sille, mikä kuntalaisille on ensisijaisen tärkeää.

Toimivat perusterveydenhuollon palvelut ja monipuoliset kulttuuri- sekä liikuntapalvelut edesauttavat hyvinvoinnin kasvua.

Perusterveydenhuoltoon on päästävä viiveettä elämätilanteesta tai iästä riippumatta. On lisättävä perusterveydenhuollon tavoitettavuutta terveydenhuollon oikealla resursoinnilla. Näin turvaamme kattavammat palvelut kuntalaisille ja myös terveydenhuollon henkilöstön jaksamisen.

Koronaepidemia on kuormittanut ja kuormittaa meitä kaikkia, mutta onneksi rokotekattavuus alkaa hiljalleen vaikuttaa myönteisesti. Vantaalla, kuntatoimijana, on merkittävä rooli epidemian jälkihoidossa huomioiden eri ikäluokkiin kohdistuneet monenlaiset paineet, kuten mielen hyvinvoinnin haitat sekä iäkkäämpien kuntalaisten koronaeristäytymisestä aiheutuneet sosiaaliset haitat.

Jari Sainio varavaltuutettu vaaliehdokas (sd.)

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut