Vaaliareena: Koin omakohtaisesti koronajäljittämisen heikkouden Vantaalla – kukaan ei soittanut eikä antanut ohjeita sairastuneelle

Miten nämä tärkeät asiat voivat olla näin huonosti hoidetut, kirjoittaja kysyy.

En enää ihmettele, että korona pahasti jyllää Vantaalla. Tartuntatautitoimisto ja jäljitys vaikuttavat kovin niukasti resurssoiduilta. Tästä on kirjoitettu aiemminkin, mutta nyt sain sen omakohtaisesti kokea.

Omassa taloudessani tilapäisesti asuva henkilö sai jostain koronatartunnan. Oireiden ilmetessä testiin pääsy sujui kyllä vaivatta ja positiivinen tulos tuli seuraavana päivänä. Samalla luvattiin, että tartuntatautilääkäri ottaa yhteyttä ja antaa tarkemmat ohjeet.

Viikko on jo kulunut eikä yhteydenottoa ole tullut. Onneksi potilas on aika lieväoireinen, mutta tarvitsisi sairauslomatodistuksen sekä viralliset ohjeet.

Me otimme heti käyttöön kaikki osaamamme varotoimet ja jäimme vapaaehtoiseen karanteeniin. Mutta ei siis meillekään ole tullut mitään karanteeniohjeistusta eikä lupaa mennä testiin, kun olemme vielä oireettomia.

Turhautuneina odottamiseen yritimme kysyä asioiden etenemisestä Vantaan koronaneuvonnasta. Sieltäkin tuli ainoastaan ilmoitus takaisinsoitosta, jota ei vieläkään ole tullut.

Miten nämä tärkeät asiat voivat olla näin huonosti hoidetut? Vaalejako tässä odotellaan ja tomerampia päättäjiä?

Marja Salonius vaaliehdokas (kd.)

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut