Mielipide | Kaupunki lupasi soittaa kaikille yli 80-vuotiaille, mutta puhelua ei kuulu vieläkään – "En ole ainoa puhelua pitkään odottanut"

Uskon, että kaikki Vantaalla asuvat vanhukset ovat ihan yhtä huolissaan koronasta ja haluaisivat kokea itsensä huomioiduksi, kirjoittaja toteaa.

Kun korona saapui Suomeen lähes vuosi sitten, tiedotusvälineissä kerrottiin, että Vantaan kaupunki aikoo huolehtia omista senioreistaan soittamalla kaikille yli 80-vuotiaille vantaalaisille.

Tarkoituksena kaiketi oli, että huolehdittaisiin riskiryhmästä ja informoitaisiin palveluista, joita Vantaan kaupunki tarjoaa ikäihmisille.

Lähes vuosi on nyt kulunut eikä puhelimeni ole vieläkään soinut, vaikka minulla on ikää 82 vuotta. Tiedän myös, etten ole ainoa puhelua pitkään odottanut seniori.

Minulla on kuusi ystävystä, joista kaikki ovat yli 80- tai 90-vuotiaita ja jotka eivät ole myöskään saaneet kyseistä puhelua.

Koska emme ole saaneet yhteydenottoa, päätin itse ottaa yhteyttä Vantaan palvelupäällikköön Pia Niemi-Mustoseen ja kysyä miksi meille ei oltu soitettu, vaikka mediassa niin oli hehkutettu. Niemi-Mustonen vastasi, että Vantaa on kyllä soittanut kaikille 80 vuotta täyttäneille asukkaille, joiden yhteystiedot heillä on käytettävissä.

Tämä herätti minun sekä ystävysteni mielenkiinnon. Minä olen asunut samassa osoitteessa Vantaalla 53 vuotta ja esimerkiksi yksi ystävistäni hänen osoitteessaan 66 vuotta. Miksi me emme ole Vantaan kaupungin yhteystietolistalla?

Onko niin, että ne vanhukset, jotka eivät saa sosiaalietuuksia kaupungilta, eivät kuulu mihinkään yhteystietolistaan? Uskon, että kaikki Vantaalla asuvat vanhukset, listalla tai ei listalla, ovat ihan yhtä huolissaan koronasta ja haluaisivat kokea itsensä huomioiduksi ja Vantaan turvalliseksi asuinalueeksi tämän pandemian aikana.

Tiedustelisin vielä, että löytyykö Vantaalta muitakin vanhuksia, jotka kokevat itsensä syrjäytetyiksi?

Sinikka Varmia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut