Vaaliareena | Erosin kokoomuksesta ratikkahankkeen takia

Toisin kuin kokoomusvaikuttajat väittivät, minuun ei ollut mikään puolue tai kukaan puolueen jäsen yhteydessä ennen liittymistäni perussuomalaisiin tammikuussa, kirjoittaja toteaa.

Vantaan Sanomissa julkaistiin viikonvaihteessa 27.–28.2 juttu ”Konkareiden loikkaukset yllättivät”. Siinä kokoomusvaikuttajat kommentoivat eroamisia ja esittivät epämääräisiä väitteitä minusta ja omasta toiminnastaan.

Toisin kuin kokoomusvaikuttajat väittivät, minuun ei ollut mikään puolue tai kukaan puolueen jäsen yhteydessä ennen liittymistäni perussuomalaisiin tammikuussa.

Erosin kokoomuksesta ratikkahankkeen ja sen johdosta tehdyn kiinteistöveron korotuksen johdosta.

Olen ollut vuodesta 2008 tietoisesti puoluetoiminnan ulkopuolella säilyttääkseni rakennusvalvontajohtajan viran edellyttämän puolueettomuuden.

Ikävää, että kokoomusvaikuttajat lehden sivuilla väittävät perusteetta muuta.

Talousarvion käsittelyn yhteydessä kokoomus hyväksyi yksimielisesti pelkästään hankkeen suunnitteluun kymmeniä miljoonia euroja ja tämän kattamiseksi kiinteistöveron korotuksen, mikä kohdistuu ensisijaisesti omakotiasukkaisiin.

Tammikuussa hyväksytty yleiskaava perustuu vaihtoehdottomasti ratikkaan, eikä senkään osalta ole kokoomuksesta kuulunut soraääniä. Yleiskaavan valmisteluryhmän puheenjohtaja on ollut kokoomuksesta.

Vantaan seuraavan valtuustokauden suurin päätös on 400 miljoonan euron ratikkahanke.

Näissä vaaleissa se valitettavasti syrjäyttää perinteiset sosiaali- ja terveydenhuollon, koulujen ja kunnallistekniikan tärkeät aiheet. Toteutuessaan se söisi näiltäkin toiminnoilta merkittävästi voimavaroja.

Kokoomus on sosiaalidemokraattien apupuolueena ratikkaan täysin sitoutunut. Ainoa tapa torjua tämä lainanottoon ja verokorotuksiin vuosikymmenen loppuun mennessä johtava ratikkahanke, on äänestää hankkeesta selkeästi irrottautuvia.

Valta on nyt äänestäjillä.

Pekka Virkamäki (ps.) Itä-Hakkila

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut