Pääkirjoitus Nuoret maksavat kovaa hintaa koronarajoituksista – perheiden tulee saada apua varhaisessa vaiheessa

Vantaan yläkoululaiset siirtyvät ensi maanantaista alkaen kolmeksi viikoksi etäopetukseen.

Toisen asteen oppilaat, kuten lukiolaiset, ovat siirtyneet etäopetukseen jo aikaisemmin. Alakoululaiset jatkavat lähiopetuksessa.

Nuorten etäopetukseen siirtyminen lienee koronaviruksen leviämisen kannalta perusteltua.

Vantaan koronatilanne on maan pahimpia ja tartunnat jatkavat voimakasta kasvuaan.

Hinnan kiristyvistä rajoituksista maksavat kuitenkin teini-iässä olevat ja koronaväsymystään kipuilevat nuoret, joiden pitäisi jaksaa motivoitua etäkoulunkäyntiin.

Toivoa sopii, että nuoret pääsisivät palaamaan lähiopetukseen kolmen viikon tauon jälkeen.

Lasten ja nuorten hätä on koronavuonna kasvanut. Vantaan psykososiaalisten palveluiden vs. päällikkö Reetta Voutilainen totesi lehdessämme, että koronaväsymyksen alle alkavat uupua vähitellen myös ne lapset ja nuoret, jotka ovat tähän asti voineet hyvin.

Kun opetus on etänä ja yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta on keskeytetty, ovat nuoret todella haastavassa tilanteessa. Etäopetus voi passivoida ja vapaa-ajalla kavereita ei voi nähdä entiseen tapaan. Tämä vaikuttaa väistämättä nuorten hyvinvointiin.

Haastavassa tilanteessa vanhempien rooli korostuu. Onko vanhemmilla voimia ja kykyä tukea nuorta?

Juuri nyt Vantaa kamppailee resurssien riittävyyden kanssa terveydenhuollossa ja koronan kannalta välttämättömissä tehtävissä, kuten rokotusten antamisessa ja jäljitystyössä.

Kun pahin kriisi on ohi, on syytä suunnata katse lasten, nuorten ja perheiden palveluihin. Resursseja etenkin mielenterveyspalveluihin ja sosiaalityöhön tulisi lisätä, jotta apua olisi saatavilla riittävästi ja mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut