Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Pitkäjärven rantatontin myyminen olisi lyhytnäköistä – rantaa voitaisiin hyödyntää vaikka koirien uimapaikkana

Toivomme valtuuston hylkäävän myyntiesityksen, kirjoittajat toteavat.

Kaupunginvaltuusto päättää maanantaina 8. maaliskuuta myykö Vantaa omistamansa tontin Pitkäjärven rannalla.

Rantatontti on aikoinaan palvellut asukkaita muun muassa uimarantana ja yleisenä lähivirkistysalueena. Se on ollut runsaassa käytössä, vaikkei Vantaa ole viime vuosina panostanut sen kunnossapitoon.

Vantaalla ei tunnetusti ole liikaa rantoja tarjottavaksi kuntalaisten virkistyskäyttöön. Siksi näistä harvoistakaan ei tulisi luopua, vaan miettiä, kuinka niitä voisi aiempaa paremmin käyttää vantaalaisten hyödyksi.

Lue myös: Vantaa on myymässä rantapalstan Pitkäjärveltä – Nyt lähiseudun vantaalaiset haluavat vuokrata Espoossa sijaitsevan rannan

Länsi-Vantaalla toimiva Hämeenkylän omakotiyhdistys on tehnyt kaupungille ehdotuksen, jossa se yhdessä lähiasukkaiden kanssa tarjoutuu auttamaan kaupunkia kunnostamaan kyseisen tontin talkoovoimin alueen asukkaiden virkistyskäyttöä varten. Rantaa voitaisiin hyödyntää muun muassa koirien uintipaikkana sekä onkimiseen ja soutuveneilyyn Pitkäjärvellä.

Tontin myynti olisi lyhytnäköistä. Myyntituotto 36 880 euroa on vähäinen, verrattiinpa sitä Vantaan talouteen tai tontin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Toivomme valtuuston hylkäävän myyntiesityksen ja kaupungin sitoutuvan yhteistyöhön kuntalaisten kanssa lähialueen asukkaiden viihtyisyyden parantamiseksi.

Länsi- ja Etelä-Vantaan kokoomusvaltuutetut Siri Ahokas vaaliehdokas Lauri Kaira vaaliehdokas Markus Lyyra Anitta Orpana vaaliehdokas Maarit Raja-Aho vaaliehdokas