Vaaliareena | Koirankakkaongelmaan on olemassa helppo ja halpa ratkaisu – keräyspussitelineet koirankakoille

Esimerkiksi Tampereella telineitä on ollut jo useamman vuoden, kirjoittaja kertoo.

Näin talviaikaan törmää taas keltaiseen lumeen ja koirien jätöksiin joka puolella. Lisää yllätyksiä on paljastumassa keväämmällä.

Helppo keino vähentää ympäri katuja lojuvia jätöksiä, olisi ilmaiset telineet koirankakkapusseille. Tampereella tällaisia telineitä on ollut ympäri kaupungin asuinalueita ja viheralueita jo useamman vuoden. Jätösten määrä alueilla, joissa näitä pussitelineitä löytyy, on selvästi pienentynyt.

Harvoin on mahdollista näin edullisella ratkaisulla parantaa ympäristön yleistä viihtyisyyttä. Pieni teline pusseineen ei paljoa maksa. Telineiden täydentäminen on mahdollista yhdistää julkisten roska-astioiden tyhjennykseen, joten isoa ylimääräistä vaivaa ei kaupungin kunnossapidolle tule.

Jokaisen koiran omistajan velvollisuus on kerätä oman lemmikkinsä jätökset pois kadun varsilta, mutta tätä eivät näytä kaikki kuitenkaan tekevän. Näkyvästi tarjolla olevat keräyspussit ovat hyvä muistutus koiran omistajille ja helpottavat samalla velvollisuuden suorittamista.

Topi Liutu vaaliehdokas (kok.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut