Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vaaliareena | Vantaan turvallisuuteen voi vaikuttaa

Vantaalla yksilön tekemisen turvallisuutta voidaan parantaa esimerkiksi hyvällä liikennesuunnittelulla, kirjoittaja toteaa.

Useasti olen lukenut turvallisuudesta kirjoitettavan yleisenä turvallisuusterminä.Termi on hyvin yleisluonteinen ja haluankin tässä avata turvallisuutta hieman laajemmin ja sitä miten Vantaalla turvallisuutta voidaan edistää.

Turvallisuustermi safety pitää sisällään liikenteen turvallisuuden, työturvallisuuden ja muun yksilön tekemiseen liittyvän turvallisuuden.

Vantaalla yksilön tekemisen turvallisuutta voidaan parantaa hyvällä liikennesuunnittelulla, katualueiden kunnossapidolla, työturvallisuudella, julkisten tilojen tila- ja toimintaturvallisuudella. Safety-turvallisuudessa on huomioitava eri-ikäisten kyky liikkua, tekeminen ja havainnointi.

Turvallisuustermi security on niin sanottua kovaa turvallisuutta, jossa korostuu väkivaltaan ja rikoksiin liittyvä turvallisuus, sekä keinot niiden ehkäisyyn.

Security-turvallisuutta edistetään huolehtimalla riittävistä resursseista poliisissa, sosiaalityössä ja nuorisotyössä. Voimme vaikuttaa security-turvallisuuteen myös vuorovaikutuskäyttäytymisellä.

Molemmissa turvallisuusmuodoissa tärkeintä on riskien määrittäminen ja arviointi. Tätä kautta riskejä voidaan poistaa tai niiden vaikuttavuutta madaltaa.

Jarkko Haanpää

kuntavaaliehdokas (ps./sit.)