Mielipide: Miksi Vantaan koululaisille järjestetään uimaopetusta korona-aikana?

Onko uimaopetuksen järjestämiselle kysytty tartuntatautiviranomaisen mielipide, kirjoittaja kysyy.

Vantaan päiväkodeista ja kouluista käydään uimahalleissa uimaopetuksessa, vaikka samaan aikaan korona leviää Vantaalla myös lasten keskuudessa.

Käsittääkseni Vantaalla on tällä hetkellä yhteensä yli 1 000 päiväkotilasta ja koululaista karanteenissa eli tautia on liikkeellä päiväkodeissa ja kouluissa.

Uimaopetus on ajatuksena hieno, mutta mielestäni ajankohta on väärä. Nyt kaikkien, myös lasten, pitäisi välttää ylimääräisiä menoja ja kontakteja, jotta tämän viheliäisen taudin leviäminen saadaan kuriin.

Itseäni mietityttää muun muassa uimahallin tilojen puhtaus. Siivotaanko uimahallin tilat (erityisesti kosketuspinnat) jokaisen ryhmän jälkeen ennen kuin seuraava ryhmä tulee tiloihin?

Onko uimaopetuksen järjestämiselle kysytty tartuntatautiviranomaisen mielipide?

Eikö päiväkotiryhmiä ja koululaisia voisi pitää tällä hetkellä omissa päiväkodeissaan ja kouluissaan, ettei korona ala levitä uimahallien välityksellä kuten aikuisilla esimerkiksi kuntosalien kautta?

Mielestäni uimaopetusta voisi järjestää myöhemmin, kun tautitilanne on parempi.

Huolestunut sairaanhoitaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut