Pääkirjoitus Uusi bussiyhteys tarjoaa kätevämmän yhteyden Sipoonkorven kansallispuistoon – Vantaan luontokohteisiin pitäisi päästä aiempaa paremmin myös julkisilla

Sipoonkorven kansallispuiston suosio oli viime vuonna huimaa. Lähiretkeilyn suosio kasvoi koronaviruksen värittämänä vuonna ja pääkaupunkiseudun luontokohteet kiinnostivat retkeilijöitä.

Kansallispuistossa vieraili viime vuonna yli 200 000 kävijää.

Sipoonkorpeen, kuten moneen muuhunkin luontokohteeseen, oma auto on tähän asti ollut kätevin kulkuväline. Julkiset yhteydet kansallispuiston eri sisäänkäynneille eivät ole toimivat, sillä bussit kulkevat harvassa ja pysäkit ovat paikoin kaukana.

Kun valtaosa suuntaa retkeilemään viikonloppuisin ja nimenomaan autolla, eivät nykyiset pysäköintialueet tunnu riittävän, vaikka pysäköintipaikkojen määrää onkin Sipoonkorven eri osissa lisätty.

Paikallisia asukkaita ymmärrettävästi turhauttaa retkeilijöiden paikoin holtiton pysäköinti.

Parannusta on luvassa. Vantaan kaupungin ja Sipoon kunnan kokeilu Hop on, hop off -busseista on erityisen ilahduttava autottomalle.

Muun muassa Tikkurilassa ja Kuusijärvellä pysähtyvä bussi kuljettaa Sipoonkorven eri osiin maksua vastaan. Näin myös he, joilla ei ole omaa autoa, pääsevät aiempaa helpommin nauttimaan kansallispuiston vehreydestä.

Kokeilu alkaa koronatilanteen salliessa 29. maaliskuuta. Ensin liikennöintiä on pääasiassa viikonloppuisin. Kesää lähestyttäessä bussi liikennöi tiheämmin.

Yksityisautoilun vähentämisen kannalta julkisen liikenteen olisi hyvä ulottua entistä paremmin myös suosittujen vapaa-ajan kohteiden äärelle.

Ihannetilanne olisi, jos Kuusijärvelle ja Sipoonkorpeen pääsisi nykyistä paremmin Helsingin seudun liikenteen (HSL) operoimana tavallisen matkalipun hinnalla.

Aika näyttää, onko Hop on, hop off -liikennöinnille kysyntää ja ovatko ulkoilijat siitä valmiita maksamaan.

Kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden saavutettavuuden parantaminen on joka tapauksessa tärkeä asia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut