Vaaliareena: Vielä kerran Auvisen listasta: Kumpi oli ensin, tuki vai mielipide?

Voiko Auvisen listalle joutua tahtomattaan, kirjoittaja kysyy.

Kritiikkini ”Auvisen tukilistaa” kohtaan kohdistuu Timo Auvisen toimintatapaan, joka on erikoinen, jopa kyseenalainen. Vielä kummallisemmaksi se muuttui Auvisen vastauksessa, jossa hän sanoo, ”etteivät listalle valitut ole itse tienneet valinnastaan”. Kuka tahansako voi joutua/päästä Auvisen listalle tietämättään, jopa tahtomattaan?

Arvostan, että ehdokkaille annetaan vaalitukea, mutta on kummallista, jos antaja sitoo tukensa ehdokkaan mielipiteeseen jostakin tietystä asiasta. Silloin on nimittäin suuri vaara, että syntyy epäilys, kumpi oli ensin, tuki vai mielipide? Tämä oli myös syy mielipidekirjoitukseeni.

Olen pahoillani, jos aiheutin mielipahaa tuen saajille, jotka näyttävät joutuneen mukaan olematta itse lainkaan aktiivisia asiassa. Kritiikkini kohdistuu tuen antajan toimintatapaan, joka ei edistä päätöksenteon avoimuutta.

Ulla Kaukola valtuutettu (sd.) kuntavaaliehdokas Toimitus: Keskustelu ns. Auvisen listasta päättyy Vaaliareenalla tähän.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut