Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Nyt on hyvä aika koululaisten uimaopetukselle – "Lapsille uimataito on kesälomalla suorastaan elintärkeä"

Uimahalleissa on nyt väljää, kun hallit on suljettu muilta käyttäjiltä, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan Sanomien Lukijan areenalla sairaanhoitaja kirjoitti, että uimaopetus koululaisille korona-aikana on huolestuttavaa.

Asian voi nähdä toisinkin. Kesä on lähestymässä ja lapsille uimataito on kesälomalla suorastaan elintärkeä. On aika todennäköistä, että kesäloman aikana päästään myös avovesien äärelle.

Toiseksi, kannattaa tutustua vaikkapa THL:n koronatilannesivustoihin. Onneksi jo lähes vuoden ajan siellä on ollut luettavissa seuraava teksti: Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia.

Hyvin vähälle huomiolle on jätetty sellaisia tosiasioita, jota on aika ajoin nostanut esille eräs infektiotautien emeritusprofessori. Hänen mukaansa tämä maailmanlaajuinen hötäkkä koronan ympärillä on ollut aivan luokaton. Lapset ja nuoret eivät saa oikein mitään, eli enimmäkseen tämä on vain vanhusten ongelma.

Sen lisäksi, kaikki Vantaan kaupungin uimahallit ovat suljettuna 31. maaliskuuta asti, joten juuri nyt on hyvä aika järjestää lapsille uimaopetusta. Aikuiskontaktien määrä uimahalleissa on minimissä ja eläkeläiset eivät pääse uimahalleihin saamaan tartuntoja.

Aive Pietilä Pähkinärinne