Mielipide: Uimaopetuksen järjestäminen koululaisille yllätti iloisesti – loistavaa tilannetajua hyödyntää suljettuja halleja

Tämän turvallisempaa uimahallikäynneistä ei varmaankaan voi tulla, joten annetaan lasten oppia uimaan, kirjoittaja toteaa.

Nimimerkki Huolestunut sairaanhoitaja otti kantaa koululaisten uimaopetukseen (VS 17.3.) ja toivoi uimaopetuksen siirtoa tulevaisuuteen, koronatilanteen helpottumisen jälkeiseen aikaan. Itse olin päin vastoin iloisesti yllättynyt kun alakouluikäiset lapseni kertoivat, että heidän koulunsa ekaluokkalaiset pääsivät uimaan.

Mielestäni tässä osoitetaan loistavaa tilannetajua ja hyödynnetään muulta yleisöltä suljettuja uimahalleja pienten koululaisten uimataidon opettamiseen.

En voi uskoa, että näin marginaalisella uimahallien käytöllä on koronapandemian kannalta mitään merkitystä. Sitä vastoin lasten uimataidon kannalta nämä uimahallikäynnit ammattitaitoisen uimaopettajan johdolla ovat kultaakin kalliimpia.

Osalta lapsista jäi myös viime vuonna keväälle suunnitellut uinnit välistä koronan takia, joten mikä on lopputulos, jos pienellä eskari- tai alakouluikäisellä lapsella ohjattu uimaopetus jää väliin kahtena vuonna peräkkäin?

Uimataito on valtavan tärkeä taito, eikä sen oppimista voi loputtomasti siirtää jonnekin tulevaisuuteen. Lapselle yksikin vuosi on todella pitkä aika, eikä mitään takuita koronatilanteen helpottumisesta ole.

Tämän turvallisempaa uimahallikäynneistä ei varmaankaan voi tulla, joten annetaan lasten oppia uimaan, jotta meillä Suomessa olisi koronan jälkeisessä tulevaisuudessakin uimataitoisia kansalaisia!

Uimataitoisten lasten äiti

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut