Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Avohuoltoon pitää panostaa lastensuojelussa kiireellisesti

Lastensuojelua ei korjata hetkessä, mutta mitä nopeammin aloitamme, sen parempi etenkin jokaiselle lapselle ja huoltajalle, joka tarvitsee tukea, kirjoittajat toteavat.

Lastensuojelun pitkittynyt vaikea tilanne on toistuvasti otsikoissa, mutta eniten silloin kun jotakin todella vakavaa on tapahtunut.

Keskustelu lastensuojelun suurista asiakasmääristä, heikoista työoloista, matalasta palkasta, tiheään vaihtuvasta henkilöstöstä ja kiireellisistä sijoituksista on ollut esillä vuosia. Ratkaisujakin on tarjottu; muun muassa sosiaalityöntekijöiden 1000-nimeä vetoomus on yksi esimerkki alan ammattilaisten perusteellisesta kannanotosta kohti kestävämpää lastensuojelua konkreettisilla ratkaisuehdotuksilla.

Lasten suojelu laajassa merkityksessä tulisi ottaa keskiöön yhteiskuntamme tulevaisuuden rakentamisen olennaisena elementtinä. Ilman hyvinvointiin investoimista tulemme maksamaan kallista hintaa niin inhimillisesti kuin taloudellisesti jatkossakin.

Lastensuojelua ei korjata hetkessä, mutta mitä nopeammin aloitamme, sen parempi etenkin jokaiselle lapselle ja huoltajalle, joka tarvitsee tukea.

Panostamalla läpileikkaavasti lasten ja perheiden avohuollon tukipalveluihin ja pitämällä huolta henkilöstöstä olemme jo hyvässä alussa.

Emme voi odottaa enää, lapset ja perheet ovat oikeutettuja saamaan parasta mahdollista apua ja tukea ja koulutetut sekä osaavat työntekijät sitä parhaansa mukaan järjestävät, kunhan myös heistä pidetään huolta.

Eve Rämö sosiaaliohjaaja kaupunginvaltuutettu kuntavaaliehdokas (vihr.) Vantaa

Hanna-Leena Laitinen sosiaalityöntekijä puoluevaltuuskunnan jäsen kuntavaaliehdokas (vihr.)Helsinki