Vaaliareena | Sensuroidut sisäilmaraportit, koulun kadonnneet rahat... – Hyvä Vantaa rakentuu luottamuksesta ja sitä haluan olla lisäämässä

Haluan olla mukana lisäämässä keskinäistä luottamusta yhdessä virkamiesten ja kuntalaisten kanssa, kirjoittaja kertoo.

Vantaalaisia ovat viime viikkoina hämmentäneet erilaiset avoimuuden ja maalaisjärjen vastaiset toimet Vantaalla. Miten meni reviisorin valintaprosessi, sensuroitiinko sisäilmaraporttia, mihin katosi puoli miljoonaa euroa koulun rahoja, onko puolueiden luottamuspaikat jaettu jo ennen vaaleja, puhutaanko Vantaan vai puolueen valtakunnallista ääntä?

Kuntalaisen luottamusta sekä poliittiseen toimintaan että viranhaltijoihin on koeteltu. Oman loikkani ydintä avaan seuraavassa.

Minulle keskeisiä arvoja ovat avoimuus ja luottamus. Vantaalla viranhaltijoiden tulee toimia proaktiivisesti luottamusta rakentaen. Luottamushenkilöiden tulee heitä tässä tehtävässä tukea ja varmistaa siihen riittävä taloudellinen ja poliittinen tuki.

Haluan olla mukana lisäämässä keskinäistä luottamusta yhdessä virkamiesten ja kuntalaisten kanssa. Haluan lisätä avoimuutta, siihen rohkaisemalla, pelottelun sijaan.

Myös kunnan viranhaltijan ja työntekijän on uskallettava avata suunsa myös ei niin mukavista asioista. Luottamusta eri toimijoiden välillä lisätään avoimuudella, ei asioiden piilottelulla. Tämä vaatii kaikilta tahoilta rakentavaa vuoropuhelua ja yhteishenkeä, repimällä ei synny luottamusta.

Rakenteiden ja toiminnan tulee tukea tällaista toimintaa. Vantaalle on luotava jatkuvan palautteen laatujärjestelmä ohjaamaan toimintaa. Lisäksi kuntalaisten on saatava sekä rehellistä tietoa että äänensä kuuluviin.

Päätösten jälkeen kaikkien tulee seisoa yhdessä rintamassa niiden takana ja kokea ne omikseen. Vain tällä tavoin voivat Vantaan päättäjät ja viranhaltijat paistatella kuntalaisten arvostuksessa. Tätä minun ei haluttu sanovan ääneen.

Teemu Purojärvi (ps.) kuntavaaliehdokas Pähkinärinne

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut