Mielipide: Maskitta kulkeva saa osakseen vihaisia katseita – Mitä mahdollinen maskipakko tarkoittaa ihmisille, jotka eivät sitä voi käyttää?

Joudunko pian kantamaan lääkärintodistusta mukanani, pohtii kirjoittaja, joka ei voi käyttää maskia terveydentilansa vuoksi.

Olen yhä enevissä määrin saanut epämiellyttäviä katseita ja reaktioita muilta ihmisiltä johtuen siitä, etten käytä suojamaskia.

Viime kerralla asioidessani kauppakeskus Jumbossa, minulle tultiin tarjoamaan aulassa kasvomaskia. Kun sanoin, etten voi käyttää maskia terveydellisistä syistä, sain suojamaskin tarjoajilta mulkaisun.

Tuollainen suojamaskin tyrkyttäminen maskittomalle, joka ei voi niitä terveydellisistä syistä käyttää, alkaa olla jo epäkohteliasta puuttumista maskittomuuteen.

Ihminen on sen verran älykäs, että jos kykenee tai haluaa, niin hän saa kyllä sen suojamaskin kasvoilleen ilman, että sitä tullaan tyrkyttämään.

Mielenkiinnolla odotan mihin tämä vielä johtaa, hallitus ei ole ottanut tietääkseni kantaa, mitä tämä mahdollinen tuleva suojamaskipakko tarkoittaisi ihmisille, jotka eivät kykene terveydellisistä syistä sitä pitämään.

Jäädäänkö ”sairaslomalle” vai joutuuko kantamaan lääkärintodistusta mukanaan vai rapsahtaako aina 40 euron sakko.

Maskiton nyt ja aina

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut