Mielipide | Miten käy Korson ruokajakelun? – Toiminta on vaakalaudalla ja monelle ihmiselle tärkeä apu uhkaa jäädä saamatta

Ihmisistä hiukan paremmat eivät halua nähdä köyhyyttä kokevia silmissään, kirjoittaja epäilee.

Korsossa, osoitteessa Urpiaisentie 7, paikataan sellaista, missä hyvinvointivaltio on epäonnistunut.

Moni ihminen on ensin jonotettuaan saanut soppaa ja sielunhoitoa alkaen vertaistuesta. Väliin apuun on kuulunut myös vaatteita ja huonekaluja.

Nyt tämä arvokas toiminta on kuitenkin vaakalaudalla, sillä joukko kuntapäättäjiä on tekemässä tästä toiminnasta loppua. Tälle tontille, jossa nykyinen kiinteistö nyt sijaitsee, ollaan mitä ilmeisemmin keksimässä parempaa käyttöä, kun hyvinvointivaltion takapihasta ja sen saman takapihan ihmisistä huolen pito. Samalla katoaa monen ihmisen viimeinen oljenkorsi.

Kolmannen sektorin toimijoiden potkiminen ulos toimitiloistaan saattaa siivota katukuvaa hiukan. Se ei kuitenkaan poista näitä ihmisiä, jotka tarvitsevat kolmannen sektorin apua.

Urpiaisentiellä tehdään vapaaehtoistyötä puhtaalla auttamisen halulla ja tämä samainen auttamisen halu ei miellytä kaikkia päättäjiämme. Ilman tätä apua moni meistä voisi huonommin.

Nyt koronan aikana noudatettavat turvavälit ovat tuoneet Vantaan takapihana toimivan Korson ja Urpiaisentien toiminnan hiukan enemmän näkyväksi ja se ei miellytä. Jonon pää näkyy Lumoon ja edelleen radalle ja siksi jono itse pitää siivota, mutta sen juurisyihin ei haluta puuttua.

Ihmisistä hiukan paremmat eivät halua nähdä köyhyyttä kokevia silmissään. Poissa silmistä on samalla poissa mielestä.

Toivottavasti kaupunki takaa jatkossakin Urpiaisentie 7:ssa tapahtuvaa toimintaa. Kunnioittaen kaikkia vapaaehtoistyötä tekeviä kohtaan.

Juha Nieminen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut