Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kassahihnalla Tikkurilassa kiroiltiin ja sätittiin maskitonta – Korona-aikana kahteen ryhmään jakautuneen kansan käyttäytyminen on muuttunut pelottavaksi

On pelottavaa, millaiseksi ihmisten käyttäytyminen on muuttunut korona-aikana. Kansa on jakautunut kahtia: maskillisiin ja maskittomiin, jotka vahtivat ja kyttäävät toisiaan.

Ihmisten sisällä kytee vihaa niitä kohtaan, jotka eivät kuulu samaan ryhmään kuin itse. Lienee ajan kysymys, milloin Suomessa maskiton saa maskillisen fyysisesti kimppuunsa – vaikka maskittomalla olisi terveydellinen syy olla käyttämättä maskia.

Perheenjäseneni oli erään tikkurilalaisen ruokakaupan kassalla, pakkasi ostoksia kassiinsa, maskittomana, kun ostoksiaan maksava maskillinen mies alkoi sättiä: ”Sinun pitäisi osallistua talkoisiin ja käyttää maskia!”

Kommentista hämmentynyt perheeni jäsen kysyi vain, onko Suomessa maskipakko. Maskillinen jatkoi sättimistä: ”Haista sinä paska! Äläkä puhu tänne päin! Kaksi metriä etäisyyttä!” Sitten maskillinen kuvasi puhelimellaan, miltä maskittoman naama näyttää.

Netin keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa maskittomat teilataan ja maskilliset yllyttävät toisiaan maskittomia vastaan.

Elämme räjähdysherkkää aikaa, jota maskin käyttöä suosittelevien tahojen pitäisi rauhoitella; mitä korkeampi taho, sitä parempi (presidentti tai pääministeri).

Kauppojen ovissa oleviin maskipakkoilmoituksiin voisi lisätä tekstin: ”Jos kohtaat maskittoman, ei ole sinun tehtäväsi alkaa moittia häntä.”

Kaupan liiton mukaan asiakasta ei voi velvoittaa maskin pukemiseen edes siinä tilanteessa, että maskia tarjotaan tälle ilmaiseksi.

Huolestunut kansalainen