Pääkirjoitus Lisää perheasuntoja vuokramarkkinoille

Vantaalla riittää vapaita vuokra-asuntoja, mutta kova vuokrataso jarruttaa vuokraamista. Yksityisten vuokra-asuntojen vuokrausajat ovat pidentyneet koko pääkaupunkiseudulla tavanomaiseen verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla oli pitkään pulaa vuokra-asunnoista ja tietyillä alueilla asunnot menivät kuumille kiville. Nyt tarjontaa on kuitenkin enemmän ja vuokrausajat tämän vuoksi pidemmät.

Vuokra-asuntoa etsivän kannalta hyvää on se, että tarjonnan lisääntyessä vuokrat voivat laskea. Tilastoissa lasku ei kuitenkaan vielä näy, sillä Vantaan yleinen vuokrataso nousi 1,4 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Uudisrakentaminen on Vantaalla yhä vilkasta. Uudiskohteita tutkiessa näyttää siltä, että valtaosa uusista asunnoista on edelleen pieniä kaksioita tai yksiöitä, jotka päätynevät sijoittajien käsissä vuokramarkkinoille.

Niillekin on paikkansa, mutta joillain alueilla, kuten Kivistössä, yksiöistä ja kaksioista tuntuu olevan vuokramarkkinoilla jopa ylitarjontaa.

Kysyntää kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille kuitenkin on. Vantaalla kysyntä kohdistuu ennen kaikkea kaupungin omistaman VAV:n vuokra-asuntoihin, joiden hakijamäärä on rajussa kasvussa. Alkuvuodesta VAV vastaanotti 25 prosenttia enemmän asuntohakemuksia, jos vertaa viime vuoteen (VS 7.4.).

Vuokralla asuminen on monelle ensisijainen asumismuoto, eivätkä kaikki havittele omistusasuntoa. Aina oman asunnon hankkiminen ei ole pääkaupunkiseudun hintatasolla kustannussyistä edes mahdollista.

Monimuotoisen, kohtuuhintaisen ja houkuttelevan vuokra-asuntotuotannon varmistaminen takaisi sen, että Vantaalle muuttavat tai täällä jo asuvat voisivat juurtua kaupunkiin ja kokisivat asuinalueet omakseen.

Perheasuntoja tulisi olla riittävästi, jotta Vantaalle asettuva tai kaupungin sisällä muuttava löytäisi sopivan vuokra-asunnon elämäntilanteensa mukaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut