Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Asolan villi pysäköinti on saatava kuntoon – "Täytyykö tapahtua onnettomuus, ennen kuin asiaan puututaan?"

Parkissa olevat autot täyttävät kapean tien ja aiheuttavat näkyvyysestettä ja suuren turvallisuusriskin, kirjoittaja kertoo.

Asola on viihtyisä, vanha rintamamiestaloalue Peijaksen sairaalan läheisyydessä. Alueella asuu paitsi ikäihmisiä, myös runsaasti lapsiperheitä.

Aiemmin jo keskustelua on herättänyt Kuusitien vilkastunut läpikulkuliikenne. Autoilijat käyttävät reittiä välttääkseen Asolanväylän liikennevaloja. Tästä aiheutuu turvallisuusriskiä ja haittaa Kuusitien varren asukkaille.

Uusin turvallisuusriski on Asolantien villi pysäköinti. Asolantie on Asolanväylän suuntainen kylätie, jota käyttävät kylän asukkaat. Tietä pitkin lapset kulkevat kouluun, koiria lenkitetään ja myös vanhusten palveluasumisyksikön väki ulkoilee tiellä. Ja vain osalla tiestä on katukäytävä.

Asolantien varrella on arkipäivisin parkkeerattujen autojen pitkät jonot. Autojen määrä lisääntyi olennaisesti, kun Ulrikankujalla sijaitseva Rekolan aseman liityntäparkki muuttui maksulliseksi. Ensimmäisessä vaiheessa autot siirtyivät Asolantielle Honka- ja Kuusitien väliselle osuudelle. Pysäköintirajoituskylttien tultua sille alueelle parkkeeraus siirtyi Kuusi- ja Pihlajatien väliin. Erityisen tiheää parkkeeraus on Kuusi- ja Leppätien välisellä osuudella.

Parkissa olevat autot täyttävät kapean tien ja aiheuttavat näkyvyysestettä ja suuren turvallisuusriskin. Monet lapset eivät uskalla yksin kulkea tietä pitkin kouluunsa. Tiessä on vapaana paikoin vain hädin tuskin toisen auton levyinen tila. Mitä tehdä kun auto tulee kovalla vauhdilla ja kävelijällä ei ole tilaa väistää parkissa olevien autojen takia?

Autonsa parkkiin jättävät ovat pääosin Peijaksen sairaalan henkilökuntaa. Asiasta on jo syksyllä keskusteltu kaupungin edustajan kanssa. Vastuunkantoa odotan myös Peijaksen sairaalan osalta. Henkilökunta tekee raskasta ja arvokasta työtä. Eikö todellakaan sairaala-alueella ole osoittaa heille ilmaista tai ainakin todella edullista parkkimahdollisuutta? Täytyykö tapahtua jokin surullinen onnettomuus, ennen kuin asiaan todella puututaan? Me asolalaiset odotamme toimenpiteitä kylämme turvallisuuden nimissä.

Tiina Tuomela lastentautien erikoislääkäri kaupunginvaltuutettu vaaliehdokas (kd.)