Vaaliareena: Vantaan kasvu ei olisi ongelma, mikäli kaupungin talous pysyisi mukana

Miksi nykyisten vantaalaisten tulisi ottaa velkaa tai leikata palveluja, jotta saamme systemaattisesti nostettua asukaslukua entisestään, kirjoittaja kysyy.

Ymmärykseemme on vuosikymmenten ajan iskostettu, että kasvu tuo kaupungille elinvoimaa ja sen asukkaille hyvinvointia.

Vantaan väkiluku kasvoi viime vuonna kaikista Suomen kunnista nopeimmin, 3 456 henkilöllä. Vertailun vuoksi, Helsingin väkiluku kasvoi 3085 henkilöllä. Helsinki on asukasluvultaan noin kolme kertaa Vantaan kokoinen.

Varsinkin pääkaupunkiseutu on saanut nauttia tästä kasvusta useamman vuoden tai jopa vuosikymmenen ajan. Jos uskomme alussa esitettyyn väittämään, niin Vantaan tilanteen pitäisi olla tällä hetkellä todella hyvä ja kuntalaisille tuotettujen palveluiden Suomen kärkikastia, mutta näin ei ole. Voiko olla, että päättäjien ja lobbareiden meille jatkuvasti tuputtama ajatus kasvun mukanaan tuomasta hyvinvoinnista ei olekaan totta?

Kasvu ei olisi ongelma, mikäli kaupungin talous pysyisi mukana ja pystyisi vastaamaan kasvun mukanaan tuomiin investointipaineisiin. Näin ei kuitenkaan Vantaan tapauksessa ole. Kärjistetysti voisi kysyä, miksi nykyisten vantaalaisten tulisi ottaa velkaa tai leikata palveluja, jotta saamme systemaattisesti nostettua asukaslukua entisestään?

Vantaalla vallassa olevien puolueiden toimesta kasvun tavoittelua selitetään vuosi toisensa jälkeen investointina tulevaan, tätä politiikkaa on nyt jatkettu todella pitkään. Herääkin kysymys, milloin vantaalainen voi odottaa tuottoa tälle investoinnille? Tarvitaanko hyvinvointiin kasvua, on siis väärä kysymys.

Meidän tulisi kysyä, mitä tarvitaan hyvinvoinnin kasvuun Vantaalla.

Jasi Kuokkanen varavaltuutettu vaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut