Pääkirjoitus Ladut, liikuntapaikat ja toimivat terveyspalvelut – kun asukkaat pääsevät ääneen, kehutaan Vantaata oikein urakalla

Poikkeusajat, rajoitukset, maskipakot, rokotusjonot ja turvavälit ovat hallinneet uutisointia viimeisen vuoden ajan. Korona-aika on tuonut uutisiimme myös säästötoimenpiteet, palvelujen leikkaukset ja veronkorotukset.

Näin pitää ollakin ja tärkeistä asioista tulee uutisoida. Toisinaan on hyvä nostaa katseensa ja katsoa kaupunkia eri perspektiivistä. Siksi keskiviikon lehdessämme julkaistiin juttu, jossa on ollaan hyvän äärellä.

Pyysimme lukijoita kertomaan meille, mikä Vantaalla on hyvin ja mikä kaupungissa toimii. Ja vastauksiahan tuli, suorastaan vyörymällä!

Monessa vastauksessa toistui kiitollisuus lähiluonnosta ja liikuntaolosuhteista. Poikkeuksellisen lumisen talven ansiosta esimerkiksi Vantaan latuverkko oli kunnossa liki näihin päiviin saakka. Hyvin hoidettuja latuja jaksettiin kiitellä eri puolilla Vantaata.

Lähiluonnon ja liikunnan tuoma ilo näkyi monessa vastauksessa muutenkin. Moni vantaalainen jaksoi iloita ulkoilureiteistä, kuntoportaista, ulkokuntosaleista ja virtuaalijumpista.

Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen on auttanut monia jaksamaan myös korona-ajan rajoitusten keskellä.

Silmänruokaakin Vantaalta löytyy. Hiljalleen valmistuva Tikkurilan Jokirannan alue ja kauniiksi kunnostettu Ankkapuisto kirvoittivat kehuihin.

Jokaisessa kaupungissa on omat kipukohtansa, eikä täydellistä paikkaa taida ollakaan. Kasvavan kaupungin haasteista huolimatta Vantaa on hyvä paikka elää ja olla, sen todistavat lukuisat viestit.

Kuten eräässä vastauksessa todettiin, Vantaalla luonto ja palvelut ovat lähellä, eikä täällä tarvitse turhia tärkeillä. Saa olla sellainen kuin on.

Tämän me toimituksessakin koitamme muistaa tärkeiden, vakavien ja paikoin negatiivistenkin uutisten äärellä.

Otamme myös mielellämme vastaan juttuvinkkejä iloa yhteisöönsä tuovista ihmisistä, toiminnasta tai muista hyvää mieltä tuottavista asioista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut