Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Petikon golfkenttähankkeesta syytä ottaa opiksi – mainiolla paikalla sijaitseva kenttä tulisi tehdä valmiiksi

Kirjoittajan mielestä Petikossa on golfkentälle mainio paikka ja kentän kesken jäänyttä rakennushanketta kannattaisi jatkaa maaliin asti.

Golf on mainio laji. Se on monipuolinen liikunnan muoto, jota voi hyvin harrastaa korkeammallakin iällä. Golfin harrastamisella onkin varmasti kansanterveyden tasolla myönteinen vaikutus.

Me golfin harrastajat emme voi muuta kuin olla kiitollisia niille lukuisille puuhamiehille ja -naisille, jotka ovat saaneet aikaan jopa 202 golfkenttää Suomeen! Golfkenttien rakentaminen ja ylläpito nimittäin ei tosiaan ole ihan helppo nakki.

Tämän tiedän, vaikka en itse ole touhussa mukana ollutkaan. Uuden golfkentän rakentaminen on valtava ponnistus ja siihen liittyvät suuret kustannukset. Useimmiten nämä kustannukset on katettu osakemyynnillä.

Petikkoon Pitkäsuon täyttömäen naapuriin on rakennettu golfkenttä, joka on ollut viime vuodet suljettuna siellä havaittujen ympäristöongelmien takia. Vantaa sanoi irti kenttää koskevan maanvuokrasopimuksen vuoden 2018 kesällä.

Asiaa on puitu oikeudessa ja Itä-Uudenmaan poliisin 18. helmikuuta julkaistun tutkinnan lopputulos oli, että golfyhtiö ei ole syyllistynyt petosrikokseen.

Ajatus golfkentän laajennusrakentamisesta Pitkäsuon täyttömäen viereen on mielestäni erinomainen. Etäisyys kentälle on länsivantaalaisille kohtuullinen ja golfkenttä on mainio maan käyttötapa paikassa, johon juuri muuta hyötykäyttöä on suorastaan vaikea keksiä.

Vielä kun kenttähanke saa hyötyä ylijäämämaan vastaanottomaksun muodossa, niin sehän vaikuttaa todellisesta win–win-hankkeelta. Golfkentän rakentamiseen kun aina liittyy maan muokkausta ja siitä tietysti muodostuu kustannuksia.

Petikon kentän tapauksessa kustannuksiin saatiin olennaisia helpotuksia ylijäämämaan vastaanoton ansiosta.

Tällä kirjoituksellani en tietenkään tarkoita sitä, että koska golf on hyvä harrastus ja Vantaalla on vähän kenttiä, niin hankkeen vetäjien tulisi antaa huseerata ihan vapaasti. Ajan takaa lähinnä sitä, että tämän erinomaisen idean tulisi toteutua loppuun asti.

Jos vastaanotetun maan määriin tai sijoitustapoihin liittyy ympäristöllisiä haasteita, niin niitä voisi kaupunki tarkastella ratkaisuhakuisesti yhteistyössä kenttähankkeen vetäjien kanssa.

Kaikilla luulisi olevan sama päämäärä: saada hyvä kenttä hyvään paikkaan valmiiksi.

Petri Seppälä (liik.)