Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kivistön asukaspysäköintikokeilu osoittautui pettymykseksi – kaukaiselle hiekkakentälle pysäköinti ei ole toimiva ratkaisu

Kirjoittaja ihmettelee, miksi joustavan pysäköintimallin löytäminen Kivistöön on niin vaikeaa.

Kivistön pysäköintiongelmiin on odotettu vuosia parannusta ja asukkaiden kuulemista.

Kivistön odotettu asukaspysäköintikokeilu on pettymys: siinä annetaan mahdollisuus pysäköidä vain jollekin etäiselle hiekkakentälle. Pitäisikö ostokset kantaa kotiin kilometrin päästä?

Asukaspysäköintipaikkoja tarvittaisiin Kivistössä katujen varsilla Helsingin joustavaan malliin, jossa voi pysäköidä oman asunnon tuntumassa lähimmällä vapaalla paikalla. Miksi se on niin vaikeaa Vantaalla? Kivistön kokeilussa autopaikan saa 50 euron kuukausihintaan, kun Helsingin keskustassa kuukausihinta on 30 euroa.

Toinen Kivistön pysäköintiongelma on lyhytaikaisten pysäköintipaikkojen puute satunnaisille kävijöille ja liikkeiden tai lounasravintoloiden asiakkaille. Miten Vantaan kaupunki aikoo hoitaa tämän ongelman? Vantaan asenne yrittäjiä kohtaan on ollut vähättelevä – ja asiakkaita uhkaa koko ajan pysäköintisakko.

Olen erään kivistöläisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Olen huomannut, miten pysäköintiöngelmat haittaavat asukkaiden elämää monin tavoin. Pysäköintiongelmista on muodostunut imago-ongelma Kivistölle, jota on markkinoitu ”edistyksellisenä alueena”.

Eihän voi olla ”autotonta kaupunginosaa” ilman palveluja. Kivistössä on voinut. Kestää vielä lähes kaksi vuotta, ennen kuin Kivistöön saadaan peruspalvelut, ja useimpien on pitänyt asioida muissa kaupunginosissa jo vuosien ajan.

Jan Leskinen

Kivistöläisen asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja