Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sopiiko alkoholia myyvä terassi koulun viereen? – Uusi padelkeskus Rajatorppaan toteutettava vastuullisesti myös valo-, melu- ja liikennehaitat minimoiden

On kohtuullista vaatia, että asukkailla on oikeus rauhalliseen yöaikaan ilman ylimääräistä melua ja autoliikennettä ja otettava huomioon myös viereisen koulun pienet oppilaat, kirjoittajat korostavat.

Padel on hurjasti suosiotaan lyhyessä ajassa kasvattanut mailapeli. Vantaan kaupunki on päättänyt lähteä mukaan tukemaan erään padelyrittäjän toimintaa vuokraamalla alueen Vapaalan hiekkakentältä uuden padelkeskuksen rakentamiseksi.

Paikalle on nousemassa kuuden led-valaistun ulkokentän keskus sekä suuri terassialue A-oikeuksilla.

Me alueen asukkaat toivotamme tervehenkisen liikuntatoiminnan tervetulleeksi naapuriimme. Haluaisimme ainoastaan varmistaa, että hanke toteutetaan vastuullisesti ottaen huomioon viereinen Rajatorpan koulu pienine oppilaineen. Toivomme myös alueen säilyvän rauhallisena lähistön asukkaille jatkossakin.

Esitämme ystävällisesti, että padelyrittäjä, Vantaan kaupunki sekä muut viranomaiset ottavat seuraavat ehdotuksemme rakentavasti ja ripeästi huomioon ennen kenttien avaamista.

Vapaalanpolun varrella oleva pysäköintialue on suljettava, koska autojen reitti sinne kulkee Vapaalanpolun kevyen liikenteen väylää pitkin, jolla kävelevät ja pyöräilevät pienet koululaiset sekä alueella ulkoilevat asukkaat. Vapaalanpolun autoliikennemääriä ei voi turvallisesti kasvattaa.

Tehdään melu- ja valohaitta-arvio sekä toteutetaan siinä vaaditut toimenpiteet. Tällä vähennetään alueen asukkaille aiheutuvaa häiriötä pihoille kantautuvista äänistä ja pienennetään valohaittaa syksyn hämärtyvinä iltoina.

Kielletään kenttien käyttö 22–08 välisenä aikana. On kohtuullista vaatia, että asukkailla on oikeus rauhalliseen yöaikaan ilman ylimääräistä melua ja autoliikennettä.

Pohditaan vielä kerran, toimiiko yhteisömme vastuullisesti ja viisaasti aloittamalla alkoholin myynnin suurella terassialueella aivan Rajatorpan koulun pihan tuntumassa.

Huolestuneet asukkaat

Lue myös:

Kaksi lajia lyö hynttyyt yhteen Myyrmäen Vantaa-areenassa

Hurjaa vauhtia suosiotaan kasvattava mailapeli saa maaliskuussa kahdeksan kentän keskuksen Tammistoon

Maailman nopeimmin kasvava urheilulaji saa pelipaikan Vantaalla – "Tämä on pelin lisäksi elämäntapa"