Pääkirjoitus Tiiviin keskustan hinta maksetaan arjen sujuvuudessa – aluepysäköinti voi helpottaa parkkipaikan löytämistä, mutta ei ratkaise alkuperäistä ongelmaa

Kivistössä, Keimolanmäessä ja Kaskelassa pysäköintipaikan etsiminen on ensi syksystä alkaen toivottavasti aiempaa helpompaa.

Tuolloin kyseisillä alueilla kokeillaan alueellista pysäköintiä. Kokeilussa asukas maksaa 50 euron kuukausimaksulla pysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään tietyillä alueilla.

Myynnissä on myös pysäköintitunnuksia viikoksi (20 euroa) tai päiväksi (5 euroa).

Osa ehti jo ihmetellä aluepysäköinnin hintaa suhteessa edullisempaan Helsinkiin. Kaupunki perustelee pysäköintitunnusten hintaa sillä, että se ei saa kilpailla hinnallaan alueen muiden pysäköintiratkaisujen, kuten jo olemassa olevien parkkihallien, kanssa.

Kivistössä ja Keimolanmäessä pysäköintitunnuksella voi pysäköidä muutamalle eri alueelle. Hakunilaan tulee puolestaan aivan uusia pysäköintialue, kun vanha bussivarikko siirtyy Ojankoon. Varikon alueelle, vastapäätä Kaskelan asuinaluetta, on luvassa noin 200 uutta pysäköintipaikkaa.

Tietyillä asuinalueilla on vähän pysäköintipaikkoja, koska Vantaan kaavoitus sen mahdollistaa. Esimerkiksi kerrostalossa jokaiselle asunnolle ei tarvitse osoittaa omaa pysäköintipaikkaa.

Kaupunki toivoo, että pysäköinnissä hyödynnettäisiin alueen pysäköintilaitoksia. Niissäkään ei aina ole vapaita paikkoja. Toisinaan esteenä voi olla kallis hinta.

Uusien asuinalueiden rakentuminen ja valmistuminen vie aikaa. On selvää, ettei mikään alue voi olla heti alkumetreillä palveluiltaan kaikenkattava.

On kuitenkin kohtuutonta olettaa asukkaiden jaksavan vuodesta toiseen elää arkea merkittävästi vaikeuttavan asian kanssa. Hinnan tiiviin kaupungin ideasta maksavat lopulta asukkaat.

Uusi kokeilu ei poista alkuperäistä ongelmaa, mutta kenties helpottaa alueella asuvien arkista parkkipaikan metsästystä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut