Mielipide | Päiväkodin johtajia ajetaan kohti loppuunpalamista Vantaalla – lisääntyneet "sihteerintyöt" vievät ajan pedagogiselta ja työyhteisön hyvinvointia edistävältä johtamiselta

On surullista huomata, miten korkeaa osaamista hukataan, kirjoittaja paheksuu.

Työelämässä vallalla oleva työtehtävien valutus organisaatioissa alaspäin on mennyt liian pitkälle varhaiskasvatuksessa.

Uusien keskeneräisten sähköisten järjestelmien käyttöönotto, haasteet tukipalveluiden toimivuudessa, jatkuvat muutokset ja työvoiman saannin vaikeus, varsinkin koulutetun työvoiman, on johtanut siihen, että suuri aika päiväkodin johtajan työajasta menee tehtäviin, joita aikaisemmin tekivät esimerkiksi palvelusihteeri tai palkanlaskija.

Pedagogiselle johtamiselle, henkilöstöjohtamiselle ja työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimiselle sekä asiakaskontakteille on nykyisin aivan liian vähän aikaa.

Monimutkaisessa jatkuvasti kehittyvää työotetta ja monimuotoista osaamista vaativassa ammatissa työn määrä on lisääntynyt muistakin syistä johtuen.

Ainoa tarjolla oleva selitys tuntuu olevan uusi johtamiskulttuuri.

Tähän ei ole näköpiirissä minkäänlaista helpostusta.

Haasteellinen vuosi ja huonosti ajoitetut uudistukset tulevat vielä kalliiksi Vantaan kaupungille. Kaupungin veto- ja pitovoima työvoimalle ei näillä toimilla nouse.

Päiväkodin johtajat palavat loppuun, jos kurssia ei käännetä kokonaan toiseen suuntaan.

On surullista huomata, miten korkeaa osaamista hukataan.

Ammattitaitoisilta ihmisiltä viedään jaksamisen lisäksi mahdollisuus toteuttaa työtään laadukkaasti.

Äärirajoilla

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut