Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vaaliareena | Sipoonkorpi-bussille tarvittaisiin pysäkki myös Hakunilan urheilupuistoon

Kirjoittaja esittää vapaa-ajan käyttöä palvelevalle Sipoonkorpi-bussille pysäkkiä Hakunilan urheilupuistoon.

Hop-on, hop-off-bussi on erinomainen avaus Vantaalta, Sipoolta ja liikennöitsijältä.

Tein tämänkaltaisesta vapaa-ajan käyttöä palvelevasta julkisesta liikenteestä valtuustoaloitteen viime vuonna, mutta aloite ei ottanut kipinää virkamiehissä. Ehkä ehdotus kuitenkin jätti siemenen itämään.

Sipoonkorpi-bussin reitissä on kuitenkin valuvikansa.

Reitti kulkee vaihtelevasti Tikkurilasta Kuusijärvelle, sieltä Sipoon puolelle aina Nikkilään asti, sitten taas Sipoonkorpea kiertäen Sotunkiin ja sieltä Kuusijärvelle.

Kun kovin moni Sipoonkorpeen pyrkivä on liikkeellä omalla autolla, nämä pysäkit eivät palvele päiväretkeläistä kovinkaan hyvin. Sipoonkorven saavutettavuuden esteenä juuri Vantaan puolella on pysäköintialueiden puute.

Hyvä ratkaisu olisi, jos bussi koukkaisi Östersundomista tullessaan Hakunilan urheilupuistoon ja noukkisi sieltä mukaansa autoilevat lähiluontoon etsiytyvät. Tästä koituisi muutaman minuutin ajomatka.

Hakunilan urheilupuistossa on runsaasti paikoitustilaa. Lisäksi urheilupuiston paikoitusalueelta olisi oiva mahdollisuus poiketa lähietäisyydellä olevaan Håkansbölen tai Nissbackan kartanoon, jolloin retki tarjoaa myös kulttuuriympäristöelämyksen.

Kati Tyystjärvi Håkansbölen kartanon kummit ry:n pj. vaaliehdokas (vas.)