Pääkirjoitus Sananvapaus kulkee käsi kädessä vastuun kanssa – luotettavan paikallisen median merkitys on suurempi kuin usein tulemme ajatelleeksi

Keskiviikkona ilmestynyt paperilehtemme alkoi tavallisesta poikkeavalla tavalla, tyhjillä sivuilla. Kampanjamme tarkoituksena on herätellä ajattelemaan paikallisten uutisten tärkeyttä.

Globaalissa maailmassa tietoa on tarjolla jos jonkinmoista ja monessa muodossa, mutta kuka Vantaan asioista uutisoi, jos emme me?

Luotettavan, paikallisen ja vastuullisen median merkitys on suurempi kuin usein tulemme ajatelleeksi.

Sananvapauden päivää vietettiin maanantaina. Suomessa sananvapaus antaa jokaiselle oikeuden ilmaista itseään. Jokaisella on myös oikeus saada tietoa.

Vapauteen kuuluu aina myös vastuu, ja se koskee myös meitä tiedonvälittäjiä. Mitä tahansa ei voi sanoa, saati painaa paperille. Lehdessä vastuun kantaa päätoimittaja, joka vastaa sekä julkaistuista jutuista että mainoksista.

Me Vantaan Sanomissa pohdimme eettisyyteen ja vastuuseen liittyviä seikkoja osana toimituksen työtä. Mitä julkaisemme ja mitä emme? Mitkä aiheet ovat niin merkittäviä, että ne uutisoidaan isosti? Entä mitkä aiheet jätetään uutisoimatta?

Tärkeä osa toimituksen työtä on tietojen tarkistaminen. Emme julkaise huhupuheita, vaan tiedot tarkastetaan niin hyvin kuin mahdollista. Ja kun virheitä tulee, ne oikaistaan.

Paikallisessa lehdessä ääneen pääsevät ihmiset näkemyksineen. Mielipidesivujen moniäänisessä keskustelussa jokainen kuntapäättäjästä kadunmieheen voi tuoda kirjoituksellaan esiin paikallisia asioita.

Paikallisesta urheilusta ei valtakunnan media kovin usein uutisoi. Kaupunkilehdessä meillä on mahdollisuus kirjoittaa ”oman kylän” lupauksista tai arvokisojen paikallisista menestyjistä.

Vantaalaisten on oikeus tietää, mitä omassa kaupungissa tapahtuu. Jos riippumaton ja journalistinen media ei uutisoi Vantaan asioista, kuka sen tekee? Asiat jäävät uutisoimatta, ihmisten tarinat kertomatta. Jäljelle jäävät huhupuheet ja mielipiteet.

Paikallisen journalismin tekeminen on meille kaikki kaikessa. Sitä vaalimme myös jatkossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut