Vaaliareena: Kokoomuksen nykypolitiikka ajoi minut vaihtamaan puoluetta

Koti, uskonto ja isänmaa -sisältöä on nykyään vaikea löytää kokoomuksen periaateohjelmista, perussuomalaisiin liittynut kirjoittaja toteaa.

Liityin Kansallinen Kokoomus r.p.:n jäseneksi 70-luvun vaihteessa koti, uskonto ja isänmaa -sanoman innoittamana.

Asuin tuolloin Helsingissä ja olin joitakin vuosia Kruununhaan Kansallisseuran hallituksen jäsenenä. Muutimme sittemmin Vantaalle, ensin Myyrmäkeen ja vuoden 1979 alusta Tikkurilaan, jossa asumme edelleen.

Toimin Tikkurilan Kokoomuksen rivijäsenenä, ja edelleen hallituksessa sekä puheenjohtajana. Luovuin Tikkurilan Kokoomuksen puheenjohtajuudesta sen jälkeen, kun tulin valituksi Kokoomuksen Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi. Tuota tehtävää hoidin runsaat kaksi valtuustokautta.

Huippuhetki oli vuonna 2008, kun kokoomuksen sai kunnallisvaaleissa 21 valtuustopaikkaa. Päihitimme demarit jotka olivat siihen saakka olleet vaalikaudesta toiseen suurin puolue Vantaalla. Parhaimmillaan Tikkurilan Kokoomuksessakin oli seitsemän kaupunginvaltuutettua. Odotin aplodeja tuon 2008 vaalivoiton jälkeen, mutta toisin kävi.

Silloinen Vantaan Kokoomuksen valtuustoryhmän johtajakaksikko ilmeisesti pelästyi ja näki minut uhkana nousutavoitteiselle tulevaisuudelleen.

He käynnistivät operaation, jossa haettiin vastaehdokas kunnallisjärjestön syyskokoukseen allekirjoittaneen syrjäyttämiseksi. Jäsenkunta oli eri mieltä ja jatkoin puheenjohtajana, kunnes päätin jättää pestin seuraajalleni.

Kunnallisvaaleista 2012 alkaen kokoomusvaltuutettujen määrä Vantaalla on pudonnut 1–2 henkilöllä valtuustokausittain. Demarit ovat olleet ”niskan päällä”.

Olen toiminut kokoomusvaltuutettuna vuodesta 1997 alkaen eli 24 vuotta ja viihtynyt näissä vastuullisissa tehtävissä tätä nykyistä valtuustokautta lukuun ottamatta erittäin hyvin.

Valtuustokausieni aikana olen mielestäni onnistunut tavoitteessani toimia linkkinä kuntalaisten ja kaupungin virkamiesten välillä. Olen saanut hyviä ystäviä yli puoluerajojen. Asioita hoidetaan yhteistyöllä, yksin et saa mitään aikaiseksi.

Nyt on kuitenkin valitettavasti todettava, että tämä kokoomuksen nykyinen politiikka ei ole mieleni mukaista. Ei myöskään alustava sitoutuminen satojen tuhansien eurojen raidehankkeisiin. Koti, uskonto ja isänmaa -sisältöä on nykyään vaikea löytää puolueen periaateohjelmista.

Muun muassa näillä taustoilla päätin erota kokoomuksesta ja antaa suostumukseni Perussuomalaiset puolueen kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Markku Weckman, kaupunginvaltuutettu (ps.) kuntavaaliehdokas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut