Mielipide | Haluan tietää, mitä mieltä kuntavaaliehdokkaani on Vantaan ratikasta – "En äänestä ehdokasta, jonka kantaa raitiovaunuihin en tiedä"

En halua, että kuntavaaleissa antamani ääni menisi ratikan salavastustajalle, kirjoittaja pohtii.

Olen Matti Huhdan kanssa samaa mieltä Vantaan ratikkakeskustelusta (Lukijan areena 8.–9.5.). Faktat ovat kateissa. Raitiotietä vastustetaan perustein, jotka kaikki Huhta pystyy lyhyessä kirjoituksessaan kumoamaan.

Äkkiseltään tuntuu, että päättäjiksi on eniten tarjolla jarrumiehiä, jotka vastustavat kehitystä ja muuttumista, kaupungin evoluutiota.

Raitiotietä on vastustettu muun muassa sillä perusteella, että ratikat ovat kolisevat. Näin on ollut edellisten raitiovaunusukupolvien aikana, mutta uudet raitiovaunut ovat hiljaisia eivätkä kolise.

Monissa maailman kaupungeissa, kuten myös Helsingin kantakaupungissa, raitiotieliikenne on ylivoimaisen toimiva myös ruuhka-aikoina. Tamperekin pystyi päättämään ratikoista, ja Turussa ollaan palaamassa raitiotieliikenteeseen.

Kunta-asioita seuraavana äänestäjänä minua häiritsee se, että kaikki ehdolla olevat paikallispoliitikot eivät avoimesti uskalla tai halua kertoa mielipidettään raitiovaunuista. Mediasta kuuluu vain jurnutusta, josta vastustuksen voi aistia tai arvata.

Esimerkiksi kokoomuksessa on ehdokkaita sekä puolesta että vastaan. Myös useamman puolueen ehdokkaiden ryhmittymän kerrotaan vastustavan ratikkaa, koska vastustaminen on vaalikampanjan maksajan asettama ehto. Heidän ilmoituksessaankaan vastustusta ei sanota, vaan sen voi arvata siitä, että ilmoituksen kulmassa on peukku alas.

En äänestä ehdokasta, jonka kantaa raitiovaunuihin en tiedä: ääni voisi mennä raitiotien salavastustajalle.

Asukkaana haluan, että seuraava valtuusto ei enää riitele raitiovaunuliikenteen aloittamisesta, vaan päättää sen ripeästä toteuttamisesta.

Riitta Vainio Viertola

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut