Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pääkirjoitus Jättiterassi täydentää Tikkurilan ravintolatarjontaa – suunnittelusta unohtui kuitenkin avoimuus ja osallisuus

Tikkurilaan kesäkuussa avattava terassikeskittymä on ilonpilkahdus harmaan koronatalven jälkeen. Vantaan kaupunki on hakenut keskittymälle mallia Helsingistä.

Viime kesänä Senaatintorille koottiin useamman ravintoloitsijan keskittymä, jossa saattoi ulkoilmassa ja asianmukaisin turvavälein nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Tänä kesänä vastaavanlainen keskittymä on Kasarmitorilla.

Vantaan ajatus on samankaltainen, mutta Patioksi nimetyn 650 asiakaspaikkaa sisältävän keskittymän toteutustapa eroaa merkittävästi naapurikaupungista. Siinä missä Helsingin keskittymiin oli avoin haku, saivat monet paikalliset yrittäjät lukea suurterassista ensimmäisenä Vantaan Sanomista.

Kaupunginjohtaja kertoi jutussamme, että ”sanaa oli laitettu kiertämään” jo aiemmin, ja että yrittäjiltä olisi jo viime vuonna kysytty kiinnostusta suurterassipaikkojen vuokraamiseen. Tuolloin kukaan ei hänen mukaansa ollut kiinnostunut.

Rikkinäinen puhelin on matkan varrella kuitenkin mykistynyt, sillä ainakaan Vantaan Sanomien tietojen mukaan kiertämään laitettu sana ei ollut yrittäjiä tavoittanut.

Keskiviikkona kaupunki ilmoitti tiedotteessaan, että idea terassiin nousi esiin vasta tämän vuoden huhtikuussa.

Avoimuus ja osallisuus näkyvät Vantaan kaupungin toiminnassa monin tavoin, mutta tässä tapauksessa ne jäivät uupumaan.

Kaupungin mukaan kilpailutusta ja erillistä ilmoittautumismenettelyä ei tehty, sillä aikataulu oli tiukka.

Olisi kuitenkin suonut, että paikalliset yrittäjät olisivat saaneet edes mahdollisuuden hakea mukaan. Heillä on kattava käsitys alueen asiakaskunnasta ja heidän tarpeistaan ja sitä myöten paljon annettavaa suunnitteluun sekä toteutukseen.

Onneksi Patiolle mukaan tulevista yrityksistä osa kuitenkin on vantaalaisia.

Jos sinänsä hieno terassi-idea saa jatkoa kesällä 2022, soisi toteutusta jatkojalostettavan nykyistä avoimemmaksi.