Vaaliareena | Mikkolan kerrostalosuunnitelma ei palvele Vantaan tulevaisuutta – "Lapsiperheille tulisi tarjota pientaloasumista"

Valtavien kerrostaloaluiden rakentaminen lisää pahimmillaan alueiden segregaatiota, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan Sanomat kirjoitti (VS 10.5.) kuinka tarkoitus on rakentaa uusia kerrostaloja Mikkolaan.

Kaupunkirakenne tiivistyy ja kaupunki kasvaa, mutta sitä ei tulisi tehdä pelkästään tehokkuuden vaan viihtyvyyden ehdoilla.

Mikkola, Havukoski ja Länsimäki ovat olleet mukana osallistuvassa budjetoinnissa jossa kaupunki on pyrkinyt aktioivoimaan asukkaita kehittämään asuinaluettaan. Mikkolan alueelle on nyt suunnitteilla lisää kerrostaloja.

Yksi Vantaan keskeisistä eduista on tarjota nykyisille sekä tuleville asukkaille luonnonläheistä sekä pientalokeskeistä asumista lähellä pääkaupunkia. Valtavien kerrostaloaluiden rakentaminen pahimmillaan lisää alueiden segregaatiota.

Meillä on mahdollisuus kehittää Vantaa vetovoimaiseksi kunnaksi. Järkevällä kaavoituksella voimme vaikuttaa siihen millaisena asuinkuntana Vantaa haluaa profiloitua. Lapsiperheille tulisi tarjota pientaloasumista alueilla joilla perheet viihtyisivät pidempäänkin.

Myös Mikkolan osalta tulee tehdä töitä sen eteen, että tulevaisuudessa se on asuinalueena monipuolinen ja houkutteleva. Ratkaisu tähän ei ole tusina uusia kerrostaloja vaan esimerkiksi pientalovaltainen kokonaisuus, jossa on turvallinen ja mukava asua.

Tomi Mölsä vaaliehdokas (sd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut