Pääkirjoitus Ennakkoäänestykseen lähdetään tutuista asetelmista – nyt on aika vaikuttaa äänestämällä, jos mielii muutosta puolueiden valtasuhteisiin

Kuntavaalien ensi keskiviikkona alkavaan ennakkoäänestykseen lähdetään Vantaalla kiinnostavista asetelmista.

Suurimpien puolueiden järjestys on tuoreen kannatusmittauksen mukaan sama kuin viime kuntavaaleissa.

Tietoykkösen tekemän mittauksen mukaan SDP on yhä Vantaan suurin puolue.

Kokoomus ja vihreät ovat kirineet viime helmikuussa tehdystä mittauksesta ja nousseet tuoreimmassa mittauksessa perussuomalaisten ohi.

Kokoomus on toiseksi suurin puolue ja vihreät nousi kolmanneksi.

Perussuomalaiset on puolestaan Vantaan neljänneksi suurin puolue. Vielä helmikuussa puolue komeili kakkospaikalla.

Äänestämällä voi kuitenkin vaikuttaa siihen, miten valtasuhteet lopulta uudessa valtuustossa jakautuvat.

Kannatusmittaukseen vastanneista vantaalaisista 53 prosenttia pitää äänestämistä kuntavaaleissa täysin varmana ja 28 prosenttia melko varmana.

Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 Vantaan äänestysprosentti oli 52,3.

Jos kaipaa muutosta nykyiseen, löytyy puolueiden väliltä eroavaisuuksia. Keskiviikkona Vantaa-kanavalla pidetyssä vaalipaneelissa kävi hyvin ilmi, minkälaista Vantaata puolueet ovat tulevaisuudessa kehittämässä.

Mielipiteet Vantaan ratikasta, julkisen liikenteen kehittämisestä, kaavoittamisesta sekä ympäristöasioista vaihtelivat puolueiden kesken paikoin voimakkaastikin. Paneelin voi katsoa tallenteena Vantaa-kanavan verkkosivuilta.

Ensi keskiviikkona 26. toukokuuta vaalipaneelissa keskustellaan muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollosta. Kannattaa seurata lähetystä Vantaa-kanavalta, jos haluaa tietää, mitä mieltä puolueet ovat terveyspalvelujen kehittämisestä.

Kuntavaaleissa on paikallisesti paljon pelissä. Nyt, kun kampanjointi katukuvassa ei ole yhtä vilkasta kuin aiemmin, voi sopivaa ehdokasta etsiä niin vaalikoneen avulla kuin paneelikeskusteluja seuraamalla.

Omaa äänioikeuttaan kannattaa arvostaa ja ennen kaikkea käyttää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut