Vaaliareena | Eläinlääkäripalvelujen maksut pitäisi voida Vantaalla maksaa osamaksulla tai laskulla – "Päivystyskulut voivat olla satoja euroja"

Eläinlääkärin päivystysmaksu pitäisi saada suorittaa myös laskulla tai osamaksuna, kirjoittaja esittää.

Perusterveydenhuollossa laskujen maksaminen osissa tai pidennetyn maksuajan saaminen on mahdollista. Se ei kuitenkaan onnistu tällä hetkellä lainkaan kaupungin pieneläinlääkäripalveluissa, joissa maksut on hoidettava heti käynnin jälkeen. Tämä on selvä epäkohta.

Etenkin pieneläinlääkärin päivystyskulut ovat usein suuria – useita satoja euroja. Monelle köyhälle ihmisille jo kymppien ylimääräiset menot ovat kivuliaita oman taloudenhoidon kannalta. Siksi pieneläinlääkärin päivystyskulujen saaminen laskulle, osamaksulle tai pidennetyllä maksuajalla olisi kohtuullista ja inhimillistä.

Kyse on myös eläinten terveydestä. Tarve päivystyshoitoon voi ilmaantua lähes missä tilanteessa vaan eikä ole mitenkään oikein, että eläinten huoltajan tarvitsee siinä kohtaa ryhtyä miettimään, miten tämä maksetaan.

Pieneläinlääkärin maksupolitiikan inhimillistäminen on täysin mahdollista ja enemmän kuin perusteltua. Valtakunnallisella tasolla myös perustoimeentulon käytäntöä ja lakia tulee muuttaa, jotta hyväksyttäviksi menoiksi katsotaan myös eläintenhoitoon liittyvät lääkärikulut.

Jiri Mäntysalo kuntavaaliehdokas (skp.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut