Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Miksi kaikki palvelut keskitetään Itä-Vantaalle? – Myös Myymäkeen pitäisi saada hyvinvointikeskus

Palvelut tulee jakaa molemmille puolille Vantaata alueilla asuvien henkilömäärien mukaisesti, kirjoittaja vaatii.

Mikä ihmeen vimma Vantaalla on keskittää kaikki palvelut Itä-Vantaalle Tikkurilaan?

Meitä asuu täällä Länsi-Vantaalla 57 700 ihmistä, mutta Tikkurilan ”suuralueella” vain 43 000. Eli meillä asuu 14 700 ihmistä enemmän kuin Tikkurilassa ja kuitenkin palveluja ympätään sille puolelle.

Nyt jo vanhemmilla ihmisillä on ollut vaikeuksia käydä siellä periferiassa saamassa terveydenhoitopalveluja, muun muassa kuulotutkimuksia ja silmänpohjakuvauksia. Myös osa suun terveydenhoidosta on siellä. Kaiken lisäksi nyt aiotaan vielä jakaa sekin keskus niin, että osa siitä menisi jopa Peijakseen asti. Sinne on täältä Länsi-Vantaalta vähintäänkin kolmen vartin – tunnin matka, jos hyvin käy.

Tämä ei koske ainoastaan vanhempaa väkeä, vaan lapsiperheetkin saavat epämukavuudesta osansa, koska perhekeskustoiminnot, kuten neuvolapalvelut, lastensuojelun ja psykososiaaliset palvelut siirtyvät myös Itä-Vantaalle.

Kyseiset palvelut tulee jakaa molemmille puolille alueilla asuvien henkilömäärien mukaisesti. Meidän tulee saada hyvinvointikeskus myöskin tänne Länsi-Vantaan alueelle Myyrmäkeen.

Ja jos Vantaan ratikkakin vielä toteutetaan, niin siinäkin länsivantaalaiset saavat olla pelkkinä maksajina. Myös meidän tulee saada veroeuroillemme vastinetta. Nyt pitää mennä ihmiset edellä.

Leena Lauren vaaliehdokas (ps.)