Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Vantaalaiset tarvitsevat käyttöönsä tiloja kulttuurin, yhteisöllisyyden ja oman identiteetin vahvistamiseen

Vantaata rakennettaessa ei pidä unohtaa, että kuntalaisten pitää saada nähdä, tutustua ja luottaa toisiinsa, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan taloutta on pyritty osaltaan vahvistamaan veroäyrin myötä.

Enemmän työssäkäyviä asukkaita tarkoittaa enemmän veronmaksajia, ja siten kunnalle enemmän tuloja.Tuloista kustannamme vantaalaisille tärkeitä asioita.

Kaupungistumisen myötä asuntojen kasvava kysyntä ja nopeatahtinen rakentaminen ovat sekä uhka että mahdollisuus.

Paikalliset asukkaat nimittäin hyötyvät pitkässä juoksussa tonttien, asuntojen ja kotiensa arvonnoususta, mutta on sanomattakin selvää, että kaupunkimme täyttäminen työmailla ei ole viihtyvyyden kannalta suotuisaa.

Samalla purettujen talojen tarjoamat nuoriso- ja vanhustentilat katoavat ja tähän meidän pitää herätä. Uusien rakennusten toimitilavuokrat ovat niin kovia, ettei esimerkiksi yhdelläkään eläkkeensaajien yhdistyksellä ole varaa vuokrata torstaivuoroa niistä.

Ulkoilen usein lasteni kanssa kävellen ja pyöräillen.

Ilahdun edistyksestä ja rakennusbuumista, mutta toisaalta suren sitä, ettemme ole sisällyttäneet laskelmiimme myös edullisia toimitiloja järjestöillemme, etenkin nuorille ja vanhuksille. Myös yhteiset puistot ovat vaarassa.

Vantaan pitkäaikaiset ja uudet asukkaat tarvitsevat kulttuuritaloja käyttöönsä Länsi- ja Itä-Vantaalla. Nämä olisivat kymmenien tuhansien vantaalaisten – nuorten, perheiden ja eläkeläisten – virkistyskäytössä.

Ne mahdollistaisivat kaikille paikan, jossa voimme nauttia toistemme seurasta, harrastaa, tutustua uusiin vantaalaisiin ja vahvistaa vantaalaista identiteettiämme.

Muistan, miten liityttyäni Marttoihin, sain kuulla, että kokoonnumme väliaikaisessa Virtakirkossa. Tai miten ystäväni Pirjo kertoi Myyrmäen eläkkeensaajien huolesta löytää toimitiloja sitten kun Ykköshallin Arkki puretaan.

Sana arkki on kaunis ja sisällyttää sisäänsä monia merkityksiä. Arkkeja tarvittaisiin Vantaalle, koska ne voivat toimia yhteisöllisyyden tukipilarina.

Vantaata rakennettaessa ei pidä unohtaa, että kuntalaisten pitää saada nähdä, tutustua ja luottaa toisiinsa. Vain yhteisöllisyyden kautta voimme toteuttaa suomalaista vanhaa viisautta: ”Sopu sijaa antaa.”

Hussein al-Taee

kansanedustaja, rauhanneuvottelija, vaaliehdokas (sd.)