Mielipide: Vantaan kotihoito nykyisellä toimintatehollaan ennemminkin lisää omaistaan hoitavan paineita kuin tuo apua

Mitä hyötyä on avusta, joka tulee kuinka sattuu? kirjoittaja harmittelee.

Sovimme siskolleni kotihoidon 2 kertaa päivässä helpottaaksemme hoitotaakkaani epävirallisena omaishoitajana. Sovittiin aamu ja ilta-aika. Hoitajan piti tulla aamulla kello 8–10 välillä.

Odotimme, koska hoitaja ei ollut käynyt tutustumassa olosuhteisiin aiemmin, eli esimerkiksi avaimen paikka ja muita asioita piti selvittää. Odotimme, aamutoimet piti hoitaa ja kello läheni jo kymmentä.

Menimme ulkoilemaan, tulimme syömään. Hoitaja tuli kello 12. Kerroin, että aamutoimet on tehty, joten ei ole enää mitään hoidon tarvetta.

Soitin kotihoitoon kysyen, miksi tultiin kaksi tuntia myöhässä. Sieltä todettiin, että kiire aamu, mutta ei heti luovuteta, tämä on alkukankeutta. Tulemme illalla kello 16.30.

Sanoin, ettei sovi, koska olemme silloin ulkona. Sanoivat tulevansa joka tapauksessa. Menimme ulos kello 16, kello 16.30 hoitajaa ei kuulunut. Menimme sisään ja hoidimme iltahommat. Hoitaja tuli kello 19, kaksi ja puoli tuntia myöhässä.

Sanoin että kaikki iltahommat on hoidettu, ei tarvetta hoitoon. Sovittiin vielä, että tulisivat aamulla kello 8.30. Painotin, että viimeistään kyseiseen aikaan.

Hoitaja soitti aamulla kello 10, että tulee kohta. Sanoin että aamutoimet on tehty, menemme ulos ja emme tarvitse teitä, tämä taitaa olla tässä.

Mitähän hyötyä tällaisesta avusta on, kun tullaan miten sattuu? Alle tunnin myöhästymiset jotenkin ymmärrän, mutta eivät ne saisi olla toistuvia.

Apu vain lisää omia paineitani, kun odotan, tullaanko vai ei, ja loppujen lopuksi joudun tekemään työn itse. Hoitajia en syytä, vaan syy taitaa olla ylemmällä tasolla.

Kaikkihan taitaa olla ennen kaikkea rahasta kiinni.

Oma apu, paras apu

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut