Vaaliareena: Ajaako Vantaan kaupunki alas lasten ja nuorten leirikeskuksen?

Vähävaraisten lasten vanhemmilla ei ole leirikustannuksiin mahdollisuutta, kirjoittaja toteaa.

Vaaliehdokas Milja Rantala (vas.) Vantaan Pinskuista kysyi jo oman järjestönsä osalta kirjoituksessaan, vaikeuttaako Vantaan kaupunki Kukonnotkossa järjestettävää toimintaa.

Kaupunki tosiaan on vaikeuttanut järjestöjen mahdollisuuksia järjestää lapsille ja nuorille leiritoimintaa leirikeskuksessa nostamalla kustannuksia yli 50 prosenttia tänä vuonna.

Kustannuksia on tullut ennenkin, mutta ei kohtuuttomia niin kuin nyt. Ne nousevat mahdottomiksi, varsinkin jos samasta perheestä on tulossa useampi lapsi leirille. Vertailun vuoksi: samalla hinnalla pääsee koko perhe lomalle ulkomaille.

Vähävaraisten lasten vanhemmilla ei ole leirikustannuksiin mahdollisuutta.

Kun leirien järjestäminen tehdään järjestöille mahdottomaksi, niin pidetäänkö käyttämätöntä tai vähän käytettyä leirikeskusta vielä yllä tulevaisuudessa? Kysyn tätä oman järjestöni puheenjohtajana, mutta myös huolestuneena vantaalaisena, joka on saanut lapsuutensa leirikesät viettää Kukkiksen leirikeskuksessa. Oma lapsi on myös saanut siellä nauttia leireilystä.

Entä lapset ja nuoret tulevaisuudessa? Heillekin toivoisin sen suotavan.

Vuorovaikutuksen sekä yhteisen tekemisen tärkeys lasten ja nuorten hyvinvointiin on varmasti tullut nyt korona-aikana kaikille selväksi. Toivon todella, että jatkossa lapset ja nuoret nähtäisiin myös kaupungin intressissä kohteina, joihin kannattaa panostaa.

Toivon myös, että järjestöt nähtäisiin arvokkaina toiminnan tuottajina ja tultaisiin kustannuksissa vastaan, jotta Kukonnotko säilyy leiripaikkana tulevaisuudenkin vantaalaislapsille ja -nuorille.

Mari Hynninen, Vantaan Nuoret Kotkat ry:n pj.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut