Pääkirjoitus Kaupunki aukeaa kesäksi

Vantaalla höllennettiin koronarajoituksia näkyvästi, kun uimahallit, museot ja kirjastot saivat avata ovensa aiempaa lievemmin rajoituksin pitkän tauon jälkeen tiistaina.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti yhdessä lieventää vapaa-ajan palveluihin liittyviä rajoituksia kokouksessaan viime viikolla.

Tähän asti tietyt tilat, kuten uimahallit, ovat olleet avoinna rajatusti. Uimahalleissa on voinut uida, jos on kuulunut erityisryhmään tai jos on syntynyt vuonna 1955 tai sitä ennen. Kirjastoissa voi voinut palauttaa aineistoa tai lainata rajatusta valikoimasta.

Jatkossa tilat ovat avoinna kaikille, mutta sisään otetaan puolet normaalista asiakasmäärästä.

Kaupungin aukeaminen kesäksi tuntuu ankaran koronatalven jälkeen helpottavalta.

Tämän voi nähdä Vantaan katukuvassakin. Ravintoloissa on jälleen lounastajia, kaupoista haetaan kesävaatteita ja -tavaroita. Lämpimät ilmat houkuttelevat istuskelemaan puistoihin.

Rokotukset ovat edenneet Vantaalla suotuisasti ja kaupungissa rokotetaan nyt yli 30-vuotiaita. Tehosterokotuksiakin on jo annettu ikäihmisille.

Vaikka rokotuksen olisi saanutkin, on silti muistettava rajoitukset, turvavälit ja maalaisjärjen käyttö.

Tartunnan voi saada, vaikka olisi saanut rokotuksenkin ja etenkin koronaviruksen Intian variantti leviää valitettavan tehokkaasti myös rokotettujen keskuudessa. Tämän olemme saaneet nähdä muun muassa Kanta-Hämeessä.

Kun yhä useampi ottaa ja saa rokotuksen sekä noudattaa samalla voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia, olemme hyvissä käsissä.

Toiveikkaat katseet kohdistuvat syksyyn, jonka moni haluaisi olevan lähellä normaalia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut