Mielipide | Asumisoikeusasunnoissa järjenvastainen tupakointikäytäntö – uusilta asukkailta tupakointi on kielletty, aiemmat asukkaat saavat sauhutella parvekkeillaan

Kirjoittaja ihmettelee asumisoikeusasuntojen erikoisia linjauksia.

Asumisoikeusasuntojen uusissa sopimuksissa on sääntö, jossa sanotaan tupakoinnin koko rakennuksen alueella olevan täysin kiellettyä.

Kielto ei kuitenkaan koske aikaisempien asukkaiden tupakoimista. He saavat saastuttaa parvekkeillaan ihan vapaasti. Jos onnistuit tekemään asumissopimuksesi vaikka tuntia ennen uuden säännön tuloa, saat tupakoida vapaasti.

Alapuolellamme on parveke, jossa ei ole lasituksia. Asukas istuskelee parvekkeella jatkuvasti tupakka käryten. Savu tulee tietysti ylöspäin, suoraan meidän kotiimme. Siitä hän kuitenkin vähät välittää.

On erikoista, etteivät asumisoikeusyhtiöt voisi muka laajentaa säännön koskemaan kaikkia. Muutenhan sillä ei ole minkäänlaista merkitystä.

Mielestäni se myös saattaa asukkaat eriarvoiseen asemaan, kun naapuri saa saastuttaa kotisi, mutta täysin laillisesti.

Astmaatikko

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut