Vaaliareena: Vähävaraisilta viedään aamiaiset pöydästä – "Kaupunki aikoo vaatia meitä maksamaan kohtuuttoman isoja vuokria siitä hyvästä, että voisimme jatkaa ruokajakoa"

Kirjoittajan mukaan tuhansia kiloja ruokaa viikossa jakavat järjestöt saavat taistella pienimmistäkin tuista ja niistäkin välillä tuloksetta.

Mika Niikko kirjoitti Vantaan Sanomien vaaliareenalla (VS 2.6.) päätöksenteon politisoitumisesta ja ristiriitaisesta taloudellisesta päätöksenteosta.

Pitkän kokemuksen valossa voin sanoa, että valtaapitävät puolueet lupailevat ja kokoustavat, mutta raha ei löydä sitä oikeasti tarvitseville.

Itse olen tehnyt Vantaalla ruoka-aputyötä yli 30 vuotta. Kansanedustaja Niikon kanssa aloitimme yhteistyön 1994, jo ennen Niikon mainitseman Takaisin Elämään ry:n perustamista.

Edustamani järjestö, Joosua Missio, on koko Takaisin Elämään ry:n olemassa olon ajan toiminut sen kanssa yhteistyössä paikallisten vähäosaisten hyväksi.

Vuositasolla yhteensä lähes 100 vapaaehtoista jakaa leipää, järjestää työttömille joulujuhlia ja toimittaa ruokakasseja. Ruokaa jaetaan 200 000 kg vuodessa ja noin 5 000 kg viikossa. Tavoitamme noin 1 000–1 200 ihmistä viikon aikana.

Yksikään näistä vapaaehtoisista ei saa palkkaa tai tukia vastineeksi hyväntekeväisyystyöstään. Järjestömme saavat taistella pienistäkin tuista ja monesti niitä ei saa lainkaan.

Tuntuu, että järjestötoimintaa arvostetaan vain, jos se on kohdennettu päättäjien lempilapsiin ja omiin piireihin.

Nyt kaupunki aikoo vaatia meitä maksamaan kohtuuttoman isoja vuokria siitä hyvästä, että voisimme jatkaa ruokajakoa Korsossa ja Havukoskella. Tilojen irtisanomisesta vastuussa oleva lautakunta vakuuttelee, ettei Vantaa ole lopettamassa ruokajakoa.

Miten he aikovat taata työn jatkumisen, jos kellään ei ole varaa sitä tehdä?

Demareiden käsissä heiluu taikasauva, joka takaa ilmaiset aamiaiset pääministerille. Mutta kuka tuo jatkossa leivän vähävaraisen pöytään, jos kaupunki vie ruoka-apujärjestöiltä viimeisetkin toimintaedellytykset?

Timo Valtonen (ps.)

kuntavaaliehdokas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut