Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vaaliareena | Kivistön Punakiventien koirapuistoa pitäisi pienentää tai siirtää kauemmaksi asuintaloista – omakotiasujat kärsineet haukuntamelusta jo vuosia

Vantaa on asukkaita varten, ja pienilläkin toimilla voi olla iso merkitys hyvinvoinnille, kirjoittaja muistuttaa.

Onnistunut kaavoitus ja eri asukasryhmille tärkeiden harrastus-, virkistys- ja vapaa-ajan toimintojen sijoittaminen vaikuttavat erittäin paljon hyvinvointiimme ja asumisympäristöjemme viihtyisyyteen.

Erityisen tärkeää on se, että asukkaita aidosti kuullaan jo suunnitteluvaiheessa kaikkien kannalta hyvien ratkaisujen löytämiseksi.

Kivistössä Punakiventien koirapuisto on jo pitempään osoittautunut ongelmalliseksi melun takia, ja ongelma odottaa vieläkin ratkaisua. Koirapuisto sijaitsee pääosin vanhan omakotitaloalueen läheisyydessä puistoksi asemakaavassa merkityllä alueella.

Koirapuiston yhdellä sivulla on kerrostaloja, joiden betoniseinät voimistavat kaikua, ja koirien haukkuminen kuuluu häiritsevästi pihoille ja sisälle asuntoihin. Lähimpään omakotitalotonttiin on koirapuistosta matkaa vain noin 13 metriä.

Punakiventien koirapuisto on alun perin tehty jo vuonna 1995, jolloin Kivistössä oli vain muutama tuhat asukasta ja selvästi vähemmän koiria kuin nykyisin. Tämän jälkeen koirapuistoa on huomattavasti laajennettu niin, että siinä on omat alueet eri kokoisille koirille. Koiria ulkoilutetaan puistossa aamusta myöhäiseen iltaan, joskus jopa yöllä, mikä on asukkaille erityisen häiritsevää.

On tärkeää, että Kivistössä varmistetaan kunnollinen koirapuisto kaikille sopivalla paikalla. Tein keväällä valtuustoaloitteen, jossa esitän ratkaisuksi Punakiventien koirapuiston siirtämistä joko parempaan paikkaan tai pienentämistä, jolloin haukkumismelu jakaantuisi tasaisemmin.

Omakotitaloasukkaat ovat kärsineet koirien haukkumisesta useita vuosia, ja jotkut ovat sen takia joutuneet luopumaan pitkäaikaisista kodeistaan ja muuttaneet rauhallisempaan paikkaan.

Jotta kaikki asukkaat voivat asua hyvässä sovussa omissa kodeissaan ja tutulla alueellaan, tulisi koirapuistoasia pikaisesti ratkaista. Vantaa on meitä asukkaita varten, ja pienilläkin toimilla voi olla iso merkitys hyvinvoinnille.

Kimmo Kiljunen vaaliehdokas (sd.)