Mielipide: Kiertävää tiedepuistotoimintaa kirjastoihin ja muihin kaupungin tiloihin? – Heureka voisi olla vielä lähempänä kaikkia, myös vähävaraisia, vantaalaisia

Kirjoittaja toivoo, että Heurekan elämyksiä voitaisiin tuoda kiertävän tiedepuiston periaatteella tarjolle myös muualle kaupungissa, kuten kirjastoihin. Kuva Heurekan SuperPUU-näyttelyn puupinniseinästä. Wille Nyyssönen/Heureka

Tuloerot eivät saa jatkuvasti olla myös eroja iloisista kokemuksista ja elämyksistä, kirjoittaja toteaa.

Vaimoni Saana on Suomen suurin Heureka-fani. Jos olisi mahdollista, hän järjestäisi kauan odotetun hääjuhlamme siellä. Heureka onkin ollut hänelle vaelluskohde pienestä tytöstä saakka.

Minulle tiedepuisto Heureka tuli tutuksi vasta murrosiän jälkeen. Meillä ei ollut varaa käydä siellä, vaikka asuinkin muutaman kilometrin päästä tiedepuistosta. Kun on seitsemän lasta, hauskuus oli löydettävä muualta.

Kirjasto olikin iloni, innostukseni ja seikkailujeni kohde – ja upea toinen koti se olikin. Kirjastotädit tulivat tutuiksi Tikkurilan ja Myyrmäen kirjastoissa, välillä kävin lukemassa Martinlaaksossa ja Pähkinärinteessäkin.

Mutta Heurekan löydettyäni jäin aina sitä kaipaamaan ja odotin uusia näyttelyitä. Museokortilla käymme siellä nyt lasteni kanssa.

Mietin kuitenkin itseäni aikoinaan vähävaraisena lapsena, ja ajattelen myös muita. Miten toisimme Heurekan vielä lähemmäksi kaikkia vantaalaisia? Kenties yhdistelemällä kirjaston ja tiedepuiston. Kirjat ovat siirtymässä pikkuhiljaa äänikirjoiksi digialustoille... ja sitten äkkäsin, Heureka!

Voisikohan Heureka tarjota kiertävää tiedepuistoa Vantaan kirjastoihin ja kunnan muihin tiloihin? Yhteisöllisestä toiminnasta nauttisivat niin nuoret kuin nuorekkaatkin sekä perheet ja yksin oleilevat. Näin Länsi-Vantaa, Kivistö mukaan lukien, ja muut alueet saisivat hetken aikaa nauttia Heurekan elämyksistä oman kotipaikkansa lähellä, ja vielä maksutta tai murto-osalla tiedepuiston lipun hinnasta.

Tuloerot eivät saa jatkuvasti olla myös eroja iloisista kokemuksista ja elämyksistä, jos vain voimme päättäjinä näihin asioihin vaikuttaa. Sivistys ja tiede takaavat yhteisen menestyksemme Suomessa. Sopu sijaa antaa.

Hussein al-Taee kansanedustaja (sd.) rauhanneuvottelija

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut