Mielipide: Heureka pyrkii eri tavoin tavoittamaan kaikki

Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski vastaa kansanedustaja Hussein al-Taeen kirjoitukseen, jossa hän ehdotti, voisiko Heureka jalkautua esimerkiksi kirjastoihin ja muihin kaupungin tiloihin tavoittamaan niitä kaupunkilaisia, joille pääsy Heurekaan paikan päälle eri syistä on vaikeaa. Arkisto/Armi Suojanen

Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski vastaa kansanedustaja Hussein al-Taeen kirjoitukseen (VS 16.6.), jossa hän ehdotti, voisiko Heureka jalkautua esimerkiksi kirjastoihin ja muihin kaupungin tiloihin tavoittamaan niitä kaupunkilaisia, joille pääsy Heurekaan paikan päälle eri syistä on vaikeaa.

On ilo vastata kansanedustaja Hussein al-Taeen mielipidekirjoitukseen Heurekan merkityksestä vantaalaisten elämässä: kiitän tunnustuksesta toiminnallemme.

Tavoitteenamme on tunnistaa niitä ryhmiä, jotka tällä hetkellä eivät tule tai eivät jostain syystä pääse Heurekaan nauttimaan oivaltamisen ilosta.

Joka vuosi kutsumme kaikki Vantaan ekaluokkalaiset ilmaiselle tervetuliaiskäynnille Heurekaan ja joidenkin tapahtumien yhteydessä olemme myös kumppaniemme tuella voineet tarjota vierailun veloituksetta kaikille kävijöille. Heureka-elämyksiä on tarjolla myös digitaalisesti: testejä, Heureka-hetkiä ja kotikonstein tehtäviä tiedetemppuja: www.heureka.fi/kotiin

Liikkuvat Pop-Up Heureka ja Heurekan Tiedesirkus suuntaavat kutsusta useimmiten pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, mutta kotikaupungin kirjastoverkko on toki myös varteenotettava areena Heurekan esiintymiselle.

Mutta Heureka voi tulla ehkä vieläkin lähemmäs lapsia ja nuoria: olemme aloittaneet monivuotisen hankkeen suomalaisen tiedepääoman kartuttamiseksi (www.finsci.fi).

Tässä hankkeessa pyrimme muun muassa yhteiskehittämisen keinoin luomaan Heurekasta aina vaan merkityksellisempää kokemusta.

Toivomme myös, että Vantaan kaupunki ottaa käyttöön Kulttuuria kaikille -yhdistyksen Kaikukortin, jolla vähävaraisimmat pääsevät Heurekaan ja muun kulttuurin äärelle. Museokortti meille jo käy.

Tiede koskettaa meitä kaikkia. Kosketus tieteeseen on Heurekassa moniaistinen, usein yhdessä koettu, mieleenpainuva ja hyvinvointia monipuolisesti kohentava kokemus.

Mikko Myllykoski, toimitusjohtaja, Tiedekeskus Heureka

P.s. Saanemme pian planetaariomme auki: sen tähtitaivaan alla on sekä kosittu että vihitty. Tervetuloa, Sanna ja Hussein, solmimaan avioliittonne vaikka siellä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut